eAdvertising

Nu este un secret ca in fiecare zi pe internet apar milioane de pagini noi – 1.8 milioane la fiecare 24 de ore, dar cate dintre acestea au continut ce generaza trafic organic de la Google? Se pare ca 90.63% din toate acestea aduc trafic zero, iar 5.29% au 10 vizite pe luna sau mai putin.

Motivul nr. 1: pagina nu are backlink-uri

Este clar ca backlink-urile ajuta la o mai buna pozitionare in Google, acestea fiind de altfel unul din cei 3 factori de ranking. Este totusi posibil sa fie castigat trafic organic si fara backlink-uri. Cum? Pot folosi linkuri interne. Totusi recomandarea ramane de a avea backlink-uri de calitate, tinand cont si de conceptul de Keyword Difficulty si cum sa gasesti topicuri/cuvinte cheie cu potential decent de a genera trafic si care au competitie scazuta.

Motivul nr. 2: subiectul unei pagini nu are potential de trafic pe termen lung

Unele pagini au foarte multe backlink-uri, dar genereaza trafic zero de la Google. Daca nimeni nu cauta despre ce scrii tu in pagina ta, este logic ca nu vei castiga trafic deloc. Oamenii nu se vor interesa prea mult despre ce s-a intamplat in urma cu mult timp sau nu vor cauta niciodata despre unele lucruri inutile.

Asadar, cauta paginile din site-ul tau cu domeniile cele mai cautate. Realizeaza o cercetare in privinta cuvintelor cheie pentru a vedea ce poti reoptimiza pentru subiecte relevante ce iti au un potential mai mare la trafic.

Motivul nr. 3: pagina nu corespunde cu intentia de cautare

Google intentioneaza sa ofere ca raspuns cele mai relevante pagini conform cu intrebarile utilizatorului. De aceea va afisa rezultatele in functie de interesul utilizatorului, de a cumpara sau de a se informa.

Motivul nr. 4: pagina nu este indexata

Google nu va putea oferi rank unei pagini care nu este indexata. Daca suspectezi ca acest lucru se intampla, cauta site:[url]. Ar trebui sa gasesti cel putin un rezultat, in caz contrar, nu este indexata. Explicatii aici pot fi multiple, dar de regula se coreleaza cu un meta tag neindexat. Acesta este o mica parte de cod ce spune motorului de cautare sa nu indexeze un URL.

Ce impiedica de asemenea indexarea se poate referi la canonicals, redirectul, robots.txt. Pentru a vedea ce pagini au aceste probleme sau altele de ce nu cauta “Excluded” tab in “Coverage” in Google Search Console. De asemenea, Google nu va indexa paginile cu probleme, chiar daca acestea au backlink-uri. Ar fi logic sa faci redirect de la pagina problematica la una cu acelasi subiect, noua. Acest lucru te va ajuta sa obtii mai mult trafic organic de la cuvinte cheie de tip long tail.

Nota de final

Mentine pagina ta in randul celor 9.63% care au trafic. Acest lucru il vei reusi daca ai linkuri de calitate, un subiect cu potential de a genera trafic organic, daca pagina este indexata si corespunde cu intentia de cautare a utilizatorilor.