avocati de divort Cluj 2017

Desi constituirea unei familii este una dintre cele mai frumoase etape prin care trecem in decursul vietii, exista momente in care partenerii unui cuplu nu se mai inteleg si decid sa se separare definitiv. Bineinteles, aceasta solutie este una finala, intrucat exista numeroase metode prin care un cuplu poate incerca sa supravietuieasca.

avocati de divort Cluj 2017

Atunci cand se ia in calcul optiunea unui divort, exista o serie de aspecte ce trebuie luate in calcul de ambii parteneri. De exemplu, un element de maxima importanta este daca separarea definitiva se va realiza pe cale amiabila (mai precis cu consimtamantul ambilor parteneri si de comun acord) sau intr-o forma mai putin diplomata.

Care sunt principalele motive pentru care ar trebui sa apelezi la ajutorul unor avocati de divort Cluj 2017?

Separarea nu este o etapa deloc usoara, mai ales daca te afli in prima situatie de acest gen. Desi consideri ca ai toate lucrurile sub control, exista sansa sa nu fii complet informat despre tot ce presupune un divort. Este recomandat sa apelezi la ajutorul unor specialisti in acest domeniu, asa cum este categoria de avocati de divort Cluj 2017.

O persoana specializata in dreptul familiei va reusi sa iti explice si sa te ajute cu sfaturi si actiuni juridice pertinente in acest sens. Astfel, se va tine cont de aspecte precum:

  • pastrarea numelui sotului: in cazul multor despartiri juridice se observa ca partenera decide sa poarte in continuare numele fostului sot (asa cum este cazul Iuliei si al lui Mihai Albu, desi acestia nu mai reprezinta un cuplu din punct de vedere juridic).
  • exercitarea autoritatii parintesti: cu siguranta lucrurile vor fi cu mult mai dificile in situatia in care exista si un al treilea membru, mai precis un copil, in cazul unui divort. Indiferent de maniera in care se finalizeaza juridic o casnicie (amiabil sau nu), trebuie sa se stabileasca modalitatea in care se vor exercita drepturile parintesti dupa separare, precum si aspectele legate de dreptul la custodie. In cazul in care despartirea celor doi parinti nu se realizeaza intr-o maniera diplomata, atunci cu siguranta este necesara interventia unui specialist in dreptul familiei. Acesta va fi in masura sa ajunga la un comun acord intre cei doi, astfel incat binele copilului sa primeze.
  • actiuni de evacuare a unui sot violent: exista cazuri in care principalul motiv al divortului este violenta. Astfel, ajutorul unor specialisti, asa cum sunt avocatii de divort Cluj 2017, va influenta luarea unor decizii de maxima importanta, ca de exemplu cea de evacuare a sotului violent.
  • incheiere a conventiilor matrimoniale si actiuni de partajare a bunurilor detinute: o alta problema presupusa de divortul dintre doua persoane tine de documentele juridice ce trebuie realizate in acest sens sau partajul bunurilor detinute de ambii parteneri sau individual. Impartirea bunurilor se poate rezolva si pe baza unei negocieri in prealabil, insa, pentru a definitiva lucrurile din punct de vedere juridic cu siguranta este necesara experienta unei persoane specializate in acest domeniu.

Divortul nu este si nici nu va fi vreodata un moment placut in viata de cuplu, insa uneori reprezinta o decizie necesara. De aceea, rezolvarea problemelor cu ajutorul unor persoane specializate, care detine si o oarecare experienta poate fi alegerea cea mai potrivita in aceasta situatie.