Pe perioadele de vacanta te gandesti ca esti satul sa urmezi aceeasi rutina si alegi sa mananci cel mai adesea la restaurant. Nu mergi in vacanta cu propria bucatarie pana la urma. Sau in orice caz incerci sa reduci din costuri astfel ca ajungi in punctul in care iti vei procura alimente pentru a gati cat se poate de repede.

Nu degeaba se spune ca graba strica treaba. Daca nu ai conditiile necesare pentru a gati ai putea sa iti risti sanatatea clar. Fara sa ingrosi randurile celor care fac toxinfectie alimentara informarea si constientizarea sunt primii pasi in a alege ce sa consumi. Iata cateva mituri de care trebuie sa tii cont de asemenea:

  1. Nu grabi gratarul. Daca carnea nu este gatita cum trebuie aceasta ar putea fi cu parti crude, prea arsa sau prea facuta la exterior insa cruda in interior, ceea ce ii creste sansele de a fi cu salmonela. Asa ca ai nevoie de timp, de rabdare si de un termometru pentru a verifica totul daca nu stapanesti prea bine aceasta arta.
  2. Carnea se spala pana sa fie preparata. Ar fi sa spunem o regula de igiena insa se pare ca specialistii recomanda altceva. Acestia spun ca este mai bine sa o fierbem direct sau dupa caz sa o preparam termic fara sa o spalam si asta pentru ca riscam sa imprastiem microbii peste tot ce oricum nu se indeparteaza numai prin spalat.
  3. Nu dezgheta mancarea al temperatura exterioara. Chiar dacaai impresia ca este un proces grabit din acest punct de vedere risti sa contaminezi acel produs. Asta pentru ca la umiditate crescuta si acolo unde este apa se inmultesc mai usor microbii.
  4. Chiar daca fructele si legumele sunt bune de consum trebuie sa le speli. Si asta indiferent daca este vorba de acele fructe si/sau legume pe care le vei decoji.