catedrala

Cand planuiesti o calatorie sau un concediu, ai formata in minte o lista de obiective de vizitat din locul in care vei merge. Daca excursia sau concediul se va petrece in Rusia, trebuie avuta in vedere si vremea, intrucat este una dintre cele mai reci tari de pe glob. Desi sunt lucruri de vizitat si in climatul rece, lunile de inceput de toamna sau verile sunt perioadele cele mai recomandate pentru vizite. Sunt nenumarate lucruri de vizitat in rusia, de la minunile arhitectonice pana la peisajele mirifice. In continuare cateva obiective pe care trebuie sa le ai in vedere.

Piata rosie – este piata centrala nu numai pentru Moscova, ci si pentru intreaga Rusie, cladirile ce o inconjoara au semnificatii deosebite. Exista aici nenumarate magazine  unde isi pot gasi satisfactie chiar si cei mai inraiti pasionati de shopping.

Kremlin – complex istoric fortificat, cuprinzand patru palate, patru catedrale si zidul imprejmuitor cu turnurile sale. Cladirile sunt realizate de maestri italieni, care au reusit sa puna in valoare cultura si opulenta. Complexul serveste si drept rezidenta oficiala pentru presedintele Federatiei Ruse. Este cel mai bun loc cu care se pot incepe vizitele, si este si apropiat de Piata Rosie si de Catedrala Sfantul Vasile.

Parcul Gorky – denumit dupa Maxim Gorky, scriitor sovietic si activist politic, are balciuri  si tot felul de distractii si este situat peste raul Moscova.

Catedrala Sfantul Vasile – considerata cea ma inalta cladire din Moscova, are un design unic si in mod ciudat nu este asociata arhitecturii tipice ruse.

Muzeul Hermitage – unul din cele mai mari si mai vechi muzee din lume. Ilustreaza arta si cultura rusa, contine peste 3 milioane de exponate, fiind muzeul cu cele mai multe picturi din lume. Are sase cladiri din care patru sunt partial deschise publicului. Muzeul este inchis in ziua de luni.

Pe langa acestea trebuie sa vizitezi si lacul Baikal. Este cel mai adanc lac din lume, si are peste 25-30 milioane de ani, ceea ce il face si cel mai vechi din toata istoria geologica. Este o importanta atractie turistica a Rusiei si multi investitori au profitat construind hoteluri si statiuni in zona.