Barbados

Barbados este o tara insulara situata in Antilele Mici. Are 34 de kilometri lungime si 23 de kilometri latime, acoperind o zona de 432 de kilometri patrati. Aceasta este situata in partea vestica a Oceanului Atlantic de Nord. Se afla la 100 de kilometri de Marea Caraibelor si la 168 de kilometri de insula Saint Vincent si la 400 de kilometri nord-est de Trinidad si Tobago. Barbados se afla in afara curelei atlantice principale de uragane.

Barbados a fost vizitata de navigatorii spanioli la sfarsitul secolului al XV-lea, fiind declarat parte a coroanei spaniole. A aparut pe o harta spaniola pentru prima data in 1511. Portughezii au vizitat si ei insula in 1536, insa au lasat-o nerevendicata, singura lor urma fiind introducerea de porci salbatici pentru a avea o rezerva mare de carne ori de cate ori insula avea sa fie vizitata. O nava engleza, Olive Blossom, a a juns in Barbados in 1625, fiind declarata posesiune a regelui James I. In 1627, aici au ajuns primii colonisti englezi, devenind colonie engleza si apoi britanica.

In 1966, Barbados a devenit un stat independent, insa regina Elisabeta a II-a a ramas sefa statului. Populatia sa este de 277.821 de oameni, majoritatea fiind de origine africana: 93% sunt negri, 3.2% albi, 2.6% multirasiali si 1% indieni, restul de 0.2% reprezentand diferite alte rase. Majoritatea populatiei este crestina: 74.6%. Tara are o rata a alfabetizarii de aproape 100%, sistemul public de invatamant fiind modelat dupa cel britanic. Guvernul din Barbados cheltuieste 6.7% din Produsul Intern Brut e educatie, potrivit unor cifre statistice obtinute in anul 2008.

Desi este clasificata drept insula a Atlanticului, Barbados este considerata ca facand parte din Caraibe, unde este destinatia turistica principala. Barbados este susceptibila problemelor de mediu, fiind una dintre cele mai dens populate insule din intreaga lume.

Tara are parte de doua anotimpuri, unul dintre ele fiind mai ploios, si dureaza din iulie pana in noiembrie, in timp ce celalalt dureaza intre decembrie si iunie.