Supranaturalul si aparitiile paranormale par a fi cel mai cautat subiect din ultimii ani. Oamenii devin din ce in ce mai interesati fata de astfel de subiecte, doarece sunt invaluite de mister, astfel ca exista unele povesti care ofera fiori pe sira spinarii numai cand le auzi povestite.

Biserica Saint George

Asa este si povestea unei biserici, care se crede a fi cea mai ciudata si bizaara biserica din lume. Locasul de cult se gaseste in Lukova- Cehia, si poate fi gasita sub numele de Biserica Saint George. Povestile macabre au inceput in anul 1960, cand acoperisul bisericii s-a prabusit in timpul unei ceremonii de inmormantare. Potrivit ziarelor de stiri, lacasul de cult a fost parasit si lasat in paragina de catre credinciosi, pe motiv ca acest lucru este un semn rau. Biserica a fost construita in secolul al XIV-lea.

Rugat de autoritatile locale pentru a face acest loc cat mai atractiv pentru turisti, artistul Jakub Hadrava s-a hotarat sa utilizeze statui realizate din ciment si nisip, pe care le-a asezat in toata biserica, chiar si langa altar- care a fost construit in anul 1352.

Atunci cand a fost rugat sa isi explice arta pe care a facut-o, Hadrava a explicat ca „aceste statui descriu fantomele nemtilor care veneau aici in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial ca sa se roage in fiecare duminica. Imi doresc sa dovedesc ca aceasta biserica era un loc normal, care facea parte din viata de duminica a locuitorilor din aceasta localitate.”

Cei mai multi turisti care vin sa viziteze biserica sunt oameni din Germania, Australia si Brazilia. Un localnic din Lukova a mai adaugat ca de-a lungul timpului, oamenii au furat o multime de lucruri din interiorul bisericii, dar restaurarea cladirii se va face cu banii stransi de la turisti. Localnicii isi doresc ca reabilitarea bisericii sa se faca cat mai repede, iar aspectul final sa semene cu varianta originala a bisericii. De asemenea, o multime de publicatii de stiri au sustinut, pentru mai multi ani, ca biserica din Lukova este cea mai bizara biserica din lume.