Salina Cacica

Traditiile precum mersul cu colinda, plugusorul, semanatul, se mentin. Un plus il reprezinta faptul ca inca mai sunt femei care cos manual camesoaie cu margele. Turistii pot fi atrasi prin faptul ca dupa Craciun se organizeaza aproape saptamanal Balul Gospodarilor, Tineretului, insa si Balul Craciunului, la aceste evenimente putandu-se participa doar purtand costumul national. Astfel de baluri sunt raspandite in zona, intalnindu-se si in Botosana, Arbore, Cajvana etc, fiind mai des organizate in aceste localitati, decat in Cacica, insa.

Totusi, agroturismul este la inceput de drum, si mai dezvoltat in municipiile din zona, ca Vatra Dornei, Campulung Moldovenesc si Gura Humorului, chiar si in Putna sau Sucevita, in timp ce localitatea continua sa se bazeze mai mult pe turismul balnear. Cacica este destul de cunoscuta la nivel national ca localitate cu un peisaj pitoresc si datorita salinei, insa nu putem spune acelasi lucru si la nivel international.

Cacica atrage si prin pelerinajul religios, pe 15 august, avand loc Adormirea Maicii Domnului, fiind cel mai mare pelerinaj catolic din regiunea Bucovinei si a Moldovei.

La baza de tratament Virgil Sahleanu exista un personal special pregatit pentru tipurile de tratament oferite, tot aici fiind amenajate patru piscine acoperite si stranduri, ideale pentru urmarea unui tratament. Aceasta baza de tratament a luat fiinta acum mai putin de un deceniu, datorita responsabililor Salrom, care au si-au dat acordul ca langa intrarea prin care se face accesul pentru vizitarea in Mina Cacica sa se infiinteze un strand cu apa sarata adusa din adancuri. Baza de tratament, numita si Casa Nationalitatilor, s-a dezvoltat treptat, prin crearea de noi piscine si stranduri, ambele cu apa sarata.

Aceasta baza de tratament reprezinta singurul loc in care bolnavii pot beneficia de servicii complete de tratament, precum masajele de specialitate, dar si proceduri de fizioterapie. Majoritatea persoanelor care urmeaza curele de la Cacica o fac la indemnul prietenilor si rudelor adesea, mai mult decat cei care ajung aici indrumati de un doctor specialist. Cei mai multi turisti ajung aici pe parcursul verii.

Recomandate sunt baile cu apa sarata pentru reumatismul cronic degenerativ, artroza, raumatism cronic, spondilita, nevralgii, nevrite, urmari ale fracturilor operate sau neoperate, hernie de disc, paralizii infectioase, toxice etc.