Satul beneficiaza de o amplasare relativ buna, fiind strabatut de Drumul National 2 E care face legatura cu municipiul Radauti prin 17 A, legatura cu Suceava si Gura Humorului facandu-se prin Drumul National 17. Reteaua de transport este dezvoltata, satul comunicand cu localitatile invecinate prin microbuze, dar si prin caile de cale ferata.
Comuna Cacica este considerata de marime medie, aflandu-se pe locul 45 intre localitatile judetului. Densitatea populatiei este de 62,9 loc / km2, cu 17,3% mai mica decat densitatea la nivelul judetului, avand o densitate medie, situandu-se pe locul 67 intre localitatile judetului.
Comuna prezinta o mare diversitate etnica si confesionala. Desi romanii sunt majoritari, cu 73.48%, comunitatea poloneza este foarte mari, fiind una dintre cele mai importante din tara, cu 20.04% de locuitori ai comunei identificandu-se ca fiind de origine poloneza. O alta comunitate importanta este cea a ucrainienilor, care alcatuiesc 4.36% din totalul locuitorilor. Ortodocsii reprezinta 56.79% din totalul locuitorilor, al doilea cel mai popular grup religios fiind cel al romano – catolicilor, care se apropie de 30% din total. Cifre ridicate, de peste 5% inregistreaza si penticostalii si greco – catolicii. Nu se inregistreaza conflicte etnice intre grupuri.
Casele sunt ingrijite, intretinute, mai ales a urmare a faptului ca o foarte mare parte a populatiei a emigrat in Vestul Europei, trimitand inapoi acasa bani. Fondul cultural al localitatii este redus, evidentiindu-se doar o biblioteca, momentam aflata in constructie.
Deoarece zona este atragatoare din punct de vedere peisagistic, decorul fiind creat de pasuni si fanete care se desfasoara pe terenurile plane ale comunei, cat si de paduri de conifere, este una de interes pentru agroturism. Pentru dezvoltarea potentialului turistic, cinci comunitati din regiune, respectiv Arbore, Cacica, Sucevita, Frumosi si Iaslovat s-au infratit in cadrul Programului Conect pentru a promova capacitatile turistice si traditiile folclorice locale. Obiectivele consta in realizarea unor cooperari intre cele cinci comunitati pentru a dezvolta potentialul turistic prin promovarea a zece mesteri populari autentici certificati, a zece structuri de cazare si a zece agentii de turism, realizandu-se includerea acestora in cadrul retelelor turistice. Doar in aceasta vara, in satul Cacica urmeaza sa fie deschise cinci noi pensiuni.