http://online.wsj.com/media/Dog_E_20090326151141.jpgIubirea neconditionata a unui caine face orice stapan sa se topeasca pe picioare de dorul celui pe care il lasa in urma. Perioada concediile este atat de stresanta pentru ambele parti incat unii nu se pot dezlipi de micul patruped. Si fara sa mai platesti la diverse pensiuni canine te decizi sa il iei cu tine in zbor. Insa asta nu te scuteste de probleme si de costuri.

Reguli de transport canin

Sa iti plimbi cainele cu avionul inseamna o nevoie in primul rand de a demonstra ca acesta face parte cu adevarat din categoria celor care sunt ingrijiti in casa si nu sunt purtatori de boli. Asa ca ai nevoie de vaccinurile la zi, de pasaport de asemenea ca un prim pas de a lua cainele cu tine in calatorie. Insa vei si plati pentru caine si asta depinde de anumiti factori, in special de destinatie si de locul exact in care se va tine cainele pe durata zborului.

Si pentru a fi sigur ca iti duci la bun sfarsit planul tau de calatorie cu cainele trebuie sa te interesezi atat de regulile ce se impun de catre liniile aeriene insa si de tarile in care vei ajunge. Daca destinatia ta este Irlanda, Marea Britanie, Australia sau chiar Emiratele Arabe Unite vei descoperi ca in astfel de tari nu iti este permis sa vii cu animal de companie.

Mai mult decat atat, fiecare linie aeriana isi va impune propriile reguli. Cainele trebuie sa fie de o astfel de rasa cat sa nu depaseasca 6 kilograme. Are nevoie de un loc al sau deci nu miza pe faptul ca il vei tine in brate ci va sta pe podea in fata scaunului tau si nu pe culoar. Si mai presus de acestea tine cont ca nu trebuie sa deranjeze deci un caine agitat te poate costa chiar zborul caci ai nevoie de o fuga la veterinar pentru a-l seda.