turist-romania

Romania este una din cele mai frumoase tari din punct de vedere geografic, dar si istoric- da stiu, probabil ca nu vei fi de acord cu aceasta afirmatie. No man`s land nu este un loc atat de urat, ci este considerat a fi una din cele mai frumoase tari din lume si din Europa. De ce? Din cauza diversitatii geografice si a peisajelor impresionante care lasa cu gura cascata orice turist.

Din pacate, turismul in Romania nu este foarte bine dezvoltat si asta din cauza lipsei de infrastructura, care impiedica turistii sa ajunga la destinatia propusa. Exista locuri atat de frumoase si neatinse de mana omului, insa, din pacate, vizitarea acestora este aproape imposibila. Foarte multi romani ajung sa viziteze tari din Europa sau de pe celelalte continente, insa nu ajung sa isi vada tara nici macar 5%. Peisajele pitoresti din Bucovina, povestile cu o incarcatura emotionanta impresionanta din Transilvania sau muntii inalti sunt locuri care merita vizitate cu adevarat.

Pe de alta parte, faptul ca Romania inca este o tara slab dezvoltata reprezinta un beneficiu pentru turism. De ce? Pentru ca turistii straini prefera o excursie la tara sau agroturismul, locuri unde pot fi apropiati de inima naturii, si de aceea, Romania este o tara mai vizitata de turistii straini decat de cei din interior, fiind un loc perfect unde acestia se pot indeparta de tehnologie, calculatoare si poluarea din marile orase.

Turismul a crescut in Romania

Potrivit specialistilor din domeniu, numarul de turisti straini care vin in Romania a crescut cu 10,2% in ultimul an. Astfel, Insitutul National de Statistica anunta ca cei mai multi turisti straini au provenienta europeana- 92%, cei mai multii fiind din Ungaria, Bulgaria, Germania, Polonia, Italia si Austria. Comparativ cu acest lucru, si romanii prefera sa isi faca excursiile in strainatate, asa ca plecarile acestora catre alte destinatii au crescut cu 5,7% fata de anul 2014.

De asemenea, INS anunta ca numarul de turisti straini care au trecut frontiera si au decis sa viziteze Romania a ajuns la 856.300 pana in luna septembrie 2015, inregistrandu-se o crestere de aproape 7% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Cu toate ca probabil foarte multi romani nu sunt de acord cu acest lucru, Romania este o tara minunata dar nedescoperita; astfel ca se ajunge ca turistii straini sa descopere si sa aprecieze tara noastra. De asemenea, un factor responsabil de numarul atat de mare al turistilor straini se datoreaza faptului ca, costurile unei excursii in Romania sunt foarte mici.