agent-de-turism

Un agent de turism este un profesionist care se specializeaza in a face aranjamente de calatorie in numele altor persoane. Cu timpul, serviciile oferite de un agent de turism pot fi extrem de utile deoarece acestia au acces la tarife mai ieftine, oferte de cazare si alte pachete de calatorie pe care consumatorii medii nu le pot obtine pe cont propriu. De asemenea, un agent de turism poate alege sa lucreze independent sau intr-o agentie de turism. Exista agenti de turism care se specializeaza pe calatorii de afaceri, tursim exotic sau in aranjamente de calatorie pentru luna de miere, oferind suport si recomandari care pot fi extrem de utile pentru turisti.

Pe intelesul tuturor, un agent de turism poate rezerva bilete pentru persoanele care doresc sa calatoreasca catre o anumita destinatie, iar cei mai multi agenti se concentreaza pe calatoria cu avionul, cu trenul sau pe mare, luand in considerare toate optiunile disponibile. De asemenea, agentul mai poate aranja si inchirierea unei masini pe toata durata vacantei.

De exemplu, un agent de tursim poate oferi recomandari cu privire la vaccinarile sau alte lucruri medicale care trebuie efectuate inainte ca cineva sa porneasca intr-o calatorie in statele africane sau in cele din Asia de Sud. Totodata, acestia pot recomanda turistilor cursuri de limba straina si alte lucrurile cu care trebuie sa se „echipeze” intr-o calatorie, in timp ce se asigura ca turistii sa se bucure de o excursie lipsita de griji.

Agent de turism specializat

Un agent de turism de specialitate isi concentreaza intreaga activitate pe genul de calatorii de afaceri, astfel ca realizeaza pachete turistice care sa contina lucruri necesare oamenilor de afaceri, cum ar fi cazare, laptop sau acces la Internet. Din pacate, ocuparea fortei de munca din acest domeniu este in scadere deoarece site-urile de pe Internet permit turistilor si consumatorilor sa acceseze o multime de pachete si oferte in mod online.

Chiar si asa, pe timp de criza, un agent de turism poate fi extrem de util. De exemplu, un specialist din domeniul turismului poate pune la punct un intreg sistem de calatorie, astfel ca o excursie linistita si relaxanta are nevoie de un agent de turism la „carma”.