Moldova si Bucovina sun partea opusa a Transilvaniei. Capitala culturala a Moldovei este Iasi-ul. Iasi-ul are un numar imens de biserici ortodoxe (aproape 100). Una din cele mai impresionante insa, pare sa fie biserica Trei Ierarhi, construita in 1639.

Un alt monument de istorie este Palatul de cultura, construit intre anii 1900-1926. Acesta gazduieste la momentul actual Muzeul Etnografic, Muzeul De Arta si Muzeul de Istorie al Moldovei.

Exact langa Moldova, in partea de nord, este Bucovina. Bucovina este considerata a fi una din cele mai mari comori in domeniul artei din intreaga lume. Intrate un patrimoniul UNESCu, bisericile pictate in fresca exterioara sunt unice in lume.

Cea mai faimoasa din toate aceste este Voronet-ul, adeseori numit „Capela Sixtina a Estului”. A fost ordonata spre construire in anul 1438de catre Stefan Cel Mare. Este renumita si pentru faptul ca acel „albastru” de Voronet nu s-a decolorat. Pana in zilele noastre, compozitia prin care s-a ajuns la acea culoare ramane un mister.

Tot din categoria manastirilor pe care nu trebuie sa uitati sa le vizitati se numara Manastirea Sucevita, Manastirea Humorului, Arbore, Dragomirna, Moldovita si Putna.

Suceava poate fi un loc de plecare in explorarea Bucovinei si a Moldovei. Odata capitala a Moldaviei (din 1375 pana in 1565), orasul actual pastreaza cateva atractii cum ar fi ce a mai ramas din Cetatea de scaun construita in 1388.

Mai apoi ar trebuisa ajungeti si in Piatra Neamt pentru a vizita Cetatea Neamtului. Unul din cele mai spectaculare drumuri din Romania, tot din aceasta regiune este Bicaz-ul pe care categoric nu trebuie sa-l ratati. Daca ajungeti acolo, mergeti si la o plimbare cu barca pe Lacul Rosu.

Din specialitatile gastronomice, trebuie neaparat sa incercat sarmalele, papanasii si poale-n brau. Tu ai fost in Moldova si Bucovina? Cum ti s-a parut, ce ai vazut interesant si ce te-a marcat cel mai mult in aceasta vizita?