Pentru cei ce au planificata o vacanta, in special intr-un loc in care iti clantane dintii de frig, totul trebuie sa fie bine organizat si impachetat corespunzator, pentru o sedere cat mai confortabila.

Impachetarea pentru vacanta poate fi foarte entuziasmanta, iar daca este pentru vacanta de iarna, nu trebuie uitat faptul ca trebuie sa iei cu tine suficiente haine care sa iti tina cald atat tie cat si familiei tale. Ar fi foarte bine daca ai incepe cumparaturile din timp, in avans, sa iti poti procura toate cele necesare, in special fulare, manusi, haine, eventuale echipamente sportive pentru sporturile de iarna si asa mai departe. De obicei acestea le gasesti la preturi mai bune cand nu este chiar inceput sezonul.

Daca vei calatori cu avionul catre destinatia de vacanta, trebuie sa fii atent la ceea ce impachetezi, si sa tii cont de restrictiile cu privire la numarul de bagaje pe care le poti lua cu tine. Iarna nu inseamna intotdeauna geci groase care sa iti tina extraordinar de cald. O idee mai buna este sa imbraci mai multe straturi de imbracaminte, chiar daca sunt subtiri. Aceste straturi vor retine caldura si iti vor mentine confortul. Mai multe straturi de haine subtiri iti vor lasa si mai mult loc disponibil in bagaje decat pulovere si haine groase.

Cand vine vorba de pulovere, cele colorate si impletite sunt o idee buna, dar si nuantele neutre de gri, beige si maroniu merg de obicei cu majoritatea tinutelor. Inca un lucru: incearca sa eviti sa te simti sufocat de multiplele straturi de haine. Fiecare strat trebuie sa fie cu o marime mai mare decat cel de dedesubt, pentru a permite miscarea libera a corpului. Astfel iti va fi si cald si vei avea si libertate de miscare. Desigur, trecand peste haine, nu trebuie sa uitam obiectele de igiena personala, documente de identitate, carduri, bani, telefoane, camera foto, echipament pentru sporturile de iarna si orice mai este nevoie.