Se spune din popor ca banii sunt ochii necuratului si exista clar motive pentru care o astfel de vorba a devenit una populara de-a lungul timpului. Banii iti iau mintile si ajungem la concluzia ca avem nevoie si de educatie si din acest punct de vedere. Educatia financiara este menita pana la urma sa te mentina pe o linie de plutire cand vine vorba de modul in care iti cheltuiesti banii si faci ca ceea ce castigi sa fie si simtit.

Trucuri de a economisi:

  1. Se crede ca a plati cu cardul inseamna un dezavantaj. Asta pentru ca gasesti partea usoara de a face asta, iti tii banii in siguranta insa nu ti se garanteaza ca iti va fi usor sa nu ii cheltuiesti. De fiecare data cand vei numara bani cash iti vei da seama de suma reala ce o platesti si se prea poate sa te gandesti de mai multe ori pana cand sa faci asta.
  2. Nevoia de a planifica. Atat timp cat tii o evidenta a modului in care ai intrari si iesiri la bani iti vei da seama poate si unde gresesti. Gandeste-te ce este strict necesar si ce poate fi exclus si educa-te de asa natura cat sa nu exagerezi cand vine vorba de cheltuieli.
  3. Nu fa un program din a merge la mall-uri. Poate ca intentia ta nu era aceea de a face ceva cumparaturi insa de vreme ce incepi sa te plimbi prin astfel de magazine ajungi sa iti dai seama ca te tenteaza sa incerci un articol vestimentar sau cine stie ce produs din magazine. Asa ca evita astfel de cazuri.
  4. Nu cumpara ce nu iti trebuie. Da, arata bine acea rochie sau acea sita insa ai una acasa si nu poti sa ajungi la o colectie de toate culorile.