dubai-destinatie-exotica

Cunoscut pentru cumparaturile de lux si pentru un stil de viata ultra-modern, Dubaiul reprezinta paradisul unui turist, cu locuri ca Burj al Arab care efectiv zgarie norii. Pe langa faptul ca aici se gaseste cea mai inalta cladire din lume, in Dubai se intalneste si cea mai mare gradina de flori dar si cel mai mare acvariu din lume. Te gandesti ca asta e ceva spectaculos? Astepta pana citesti urmatoarele lucruri despre Dubai.

Ce nu stiai despre Dubai

Populatia locala constituie mai putin de 20% din oamenii nativi. Motivul pentru aceasta imigratie exponentiala, care a condus la „sufocarea” populatiei locale a Emiratelor, este din cauza ca Dubaiul reprezinta un loc de intalnire a culturilor si a oamenilor din intreaga lume. Chiar si asa, toata lumea se intelege minunat, iar orasul inregistreaza o rata a criminalitatii foarte mica, astfel ca infractiunile violente sunt aproape lipsite, oamenii de aici traind intr-o societate relativ pasnica.

In 1991, Dubai a construit primul zgarie-nori, iar in prezent are peste 400 de astfel de cladiri. Cea mai inalta cladire din Dubai poate sa se bucure de acum de „companie”. Astazi, Sheikh Zayed Road, unde este situat si Burj al Arab, s-a transformat intr-un fel de „alee” a zgarie-norilor, iar pe ambele parti ale strazii se afla cladiri impresionante care uimesc prin inaltimile lor.

In Dubai, daca pierzi de fapt, castigi: guvernul isi plateste cetatenii cu doua grame de aur pentru fiecare kilogram pierdut al greutatii corporale. Intr-o miscare de a incuraja oamenii sa mai piarda din greutate, guvernul din Dubai isi rasplateste cetatenii cu doua grame de aur pentru fiecare kilogram pe care il dau jos. Copiii cu varste intre 2 si 14 ani primesc si ei 2 grame de aur pentru fiecare kilogram pierdut, si au voie sa participe numai doi copii per familie. In anul 2013, acest program, care se concentra numai pe adulti si a platit suma de 762,340 dolari in aur.