insula-periculoasa

In Golful Bengal exista o insula care se zice ca este una din cele mai periculoase insule din lume. Pericolul nu are nimic de-a face cu locatia care o are si nici cu viata salbatica. Nu, se zice ca insula este mortala din cauza locuitorilor- a oamenilor adica.

Insula North Sentinel este casa tribului Sentinelese, care este singurul trib care traieste inca din vremea epocii de piatra. Da, ai citit corect: pentru 60.000 de ani, aceasta civilizatie a ramas intacta, fiind neatinsa de mana omului modern. Deci, cum poate un trib de oameni sa stea izolat atatia ani, in ciuda eforturilor care le facem pentru a lua legatura cu ei? Simplu: omoara orice necunoscut care ajunge la tarmul insulei.

In anul 1986, un infractor a evadat dintr-o inchisoare invecinata si a avut ghinionul sa ajunga pe aceasta insula. Corpul lui a fost gasit la cateva zile mai tarziu, plin de sageti, iar gatul ii era rupt. Chiar si dupa cutremurul care a avut loc in India in 2004, guvernul indian a trimis elicopetere pentru a verifica aceasta insula, insa, din pacate, oamenii care au venit sa dea o mana de ajutor s-au confruntat cu atacturile tribului. De asemenea, Paza de Coasta Indiana a mai fost alungata si in 2006, atunci cand s-a incercat recuperarea trupurilor unor pescari ilegali, care au ajuns pe tarmurile Insulei Sentinel si care au fost ucisi de membrii tribului.

Tribul vulnerabil

In ciuda naturii brutale de care da dovada tribul, specialistii din domeniu sustin ca acest trib este „extrem de vulnerabil in fata societatii”, fiind si mai susceptibili de a nu avea imunitate la boli comune, cum ar fi gripa sau rujeola. „Datorita izolarii complete, sansele ca acest trib sa dispara din cauza unei epidemii sunt extrem de mari”.

Membrii tribului, a carui numar ramane incert, nu au niciun interes fata de lumea moderna si isi doresc sa isi conduca viata mai departe la fel ca pana in prezent. Totusi, trebuie sa recunosti ca este destul de fascinant sa stii ca mai exista oameni care traiesc ca in epoca de piatra si care nu au fost atinsi de oamenii moderni. Astfel, se cunosc foarte putine lucruri despre acest trib care par a exista pe principiul „daca ne calci teritoriul, te ucidem”.