mituri-avion

Timp de cateva decenii, filmele si televiziunea au oferit un flux nesfarsit de idei catastrofale in ceea ce priveste industria aviatiei comerciale, reusind sa umple minte calatorilor cu anxietate inainte ca acestia sa se imbarce intr-un avion. De la idei care infatiseaza explozii in aer din cauza depresurizarii cabinei, pana la gandul ca oamenii pot ramane blocati in toaleta aeronavei, o multime de astfel de idei ciudate au aparut in mintea turistilor. Nu orice vedem la TV este la fel de periculos si in realitate. De fapt, foarte multe astfel de situatii sunt doar fictive, create pentru a speria si a amuza calatorii moderni. In timp ce aceste zvonuri despre calatoria cu avionul sunt doar zvonuri nefondate, foarte multi calatori ar trebui sa reconsidere o serie de lucruri, inainte de a se culca pe o ureche.

Toaletele din avion nu sunt atat de periculoase

Toaletele din avion reprezinta unul din cel mai mare mit in ceea ce priveste calatoria cu avionul. In anul 2002, BBC a anuntat cazul nefericit al unui calator care s-a blocat in cabina dupa ce a tras apa, timp in care era asezat pe vasul WC-ului. Un alt mit popular include fobia comuna a foarte multi calatori: paianjeni mortali. Un lant de stiri din 1999 au descris un calator care sustinea ca a avut o eruptie cutanata din cauza paianjenilor care se gasesc in toaletele aeronavelor.

In cazul accidentului din 2002, compania aeriana nu a recunoscut acest eveniment, sustinand ca scopul incidentului a fost acela de a se obtine niste bani. Un purtator de cuvant a declarat ca, in timp ce un sigiliu etans ar putea crea probleme, nu a fost cazul si in aceasta situatie, din moment ce toaletele nu au fost conceput special pentru a <ataca> pasagerii.

Dar, cum ramane cu povestea cu paianjenii? Ei bine, mitul cu paianjenii s-a dovedit a fi o farsa. Astfel, compania aeriana a investigat locul incidentului si a nu a descoperit nimic. Din nou, o alta poveste gandita de cineva doar pentru a face rost de bani de pe urma corporatiilor mari.