Cele 7 minuni ale Lumii Antice sunt dupa cum urmeaza: Marea Piramida din Giza, Gradinile suspendate ale Semiramidei, Templul zeitii Artemis din Efes, Statuia lui Zeus din Olympia, Mausoleul din Halicarnas, Colosul din Rhodos si Farul din Alexandria.

Mai toate dintre aceste minuni ale lumii antice s-au pierdut in urma unor dezastre naturale. De exemplu, nu s-a dovedit inca existenta Gradinilor suspendate. In cazul Statuii lui Zeus din Olympia si Templus zeitei Artemis din Efes se presupune ca au fost distruse de incendii iar cutremurele au distrus Colosul din Rodos si Mausoleul din Halicarnas.

Grecii sunt cei care au avut un rol foarte important in momentul in care s-au stabilit cele 7 minuni ale lumii antice. Herodot considera ca Lacul artificial Moeris si Labirintul de la Fayum sunt doua constructii superioare chiar si piramidelor.

Desi Zidul Chinezesc nu a fost inclus in lista celor 7 minini ale lumii antice, atunci cand avea peste 4000 km, el a fost inclus in Lista celor 7 noi minuni ale lumii.

Aceste sunt: Zidul Chinezesc, Vechiul oras Petra din Iordania, Machu Picchu din Peru, Chichen Itza din Mexic, Colosseum-ul din Italia, Taj Mahal din India si Statuia lu Cristos Mantuitorul din Brazilia.

UNESCO include pe o lista proprie 7 minuni ale lumii aflate in declin. Aici sunt incluse Canalul Grande din Venetia, Insulele Maldive, Zapezile de pe Kilimanjaro, Marele Zid Chinezesc, Luxor din Egipt, Machu Picchu din Peru si Triunghiul de coral din Indonezia.

Mai exista si o lista de 7 Minuni ale lumii, mai putin cunoscute publicului larg. Ansamblul de vulcani Erta Ale din Etiopia, formatiunile tsingy din Madagascar, Izvoarele de la Pamukkale din Turcia, Lacurile Band-e Amir din Afganistan, Muntele Galben din China, Lacul Mono din SUA si Padurea Impietrita Shilin din China.

De-a lungul timpului, mai multe organizatiei au realizat diferite liste cu 7 minuni ale lumii. Voi care credeti ca sunt cele mai impresionante minuni ale lumii?