Exista extrem de multe constructii care si-au lasat amprenta destul de tare asupra unor orase din Europa si nu numai, astfel ca, in timp, au devenit un fel de imagini simbol pentru respectivele zone. Exemplele de constructii ciudate sunt numeroase, cum ar fi Sagrada Familia din Barcelona, Turnul din Pisa sau Notre Dame din Paris. Insa, daca esti pasionat de arhitectura si iti doresti sa vezi care sunt cele mai bizare costructii din lume, acum vei afla ca acestea nu se afla foarte departe de tine.

Ei bine, in lista celor mai ciudate constructii din Europa se numara si o constructie ce se afla in capitala, in Piata Revolutiei. Cladirea poarta numele de Sediul Uniunii Arhitectilor din Romania si este realizata din sticla si otel, fiind o cladire ce se inalta impunator dintr-o casa veche, aflata in ruina.

Constructii bizare

Cladirea care „danseaza”- este o constructie realizata intre anii 1992 si 1996 si se afla in Praga. Cunoscuta si sub numele de Fred and Ginger, cladirea seamana cu un cuplu de oameni care danseaza, proiectul curajos fiind cel care atrage mii de turisti anual.

Waldspirale este o cladire ce seamana cu o padure in spirala, fiind construita in localitatea germana Darmstadt. De fapt, constructia- realizata la sfarsitul anilor 1990- reprezinta un bloc de locuinte realizat de catre faimosul arhitect din Austria, Friedensreich Hundertwasser.

Casa de piatra din Portugalia este identica cu micile casute pe care le vedeam adesea in desenele animate Flintstones. Ei bine, aici nu este vorba de niciun desen animat ci, este o cladire reala, proiectata in anul 1974 ca si casa de vacanta. De asemenea, casa de piatra este o constructie perfecta care se integreaza perfect cu mediul natural. Insa, in urma unor acte de vandalism, casa nu mai poate fi vizitata decat din exterior.