Cele mai periculoase lucruri la un zbor sunt, cu siguranta, decolarea si aterizarea- foarte multi oameni fiind speriati de aceste doua momente. Insa, daca luam in considerare muntii, marginile stancoase si oceanele, descoperim ca exista o serie de aeroporturi ce pot naste un grad de frica mai mare in randul pasagerilor. De la aeroporturi ce se afla in munti, pana la cele aflate pe insule scurte, exista astfel de locuri ce impun un anumit grad de risc.

Aeroporturi periculoase

Aeroportul Gilgit, Pakistan- acesta este un aeroport de mici dimensiuni, situat in regiunea Gilgit-Baltistan, din Pakistan. Orasul Gilgit este una din cele mai cunoscute zone pentru expeditii de alpinism din zona nordica a Pakistanului. Pista aeroportului este extrem de periculoasa- din moment ce se afla intre munti- si, daca mai adauga si faptul ca este extrem de scurta, nu foarte multi pasageri ar indrazni sa decoleze de aici. De asemenea, au existat si doua accidente majore la acest aeroport, unul la aterizare si unul la decolare.

Aeroportul International Gibraltar este detinut de catre Ministerul Apararii si este utilizat de catre Forta Aeriana Roiala. Cel mai ciudat aspect in ceea ce priveste acest aeroport, este ca pista sa trece peste o strada importanta a orasului Gibraltar, astfel ca atunci cand un avion aterizeaza sau decoleaza, traficul este oprit, pentru ca pista sa fie libera.

Aeroportul Tenzing-Hillary, Nepal- cunoscut anterior ca aeroportul Lukla, acesta este cunoscut in lume deoarece, de aici, oamenii incep sa urce catre baza de camping a muntelui Everest. Zborul nu este permis in timpul zilei si pe vreme buna. De asemenea, aeroportul este patrulat de catre politia din Nepal, iar pista sa este extrem de periculoasa, deoarece exista o prapastie abrupta mai jos de capatul sudic al pistei. In plus, aici au existat si numeroase accidente de avion.

Aeroportul Courchevel, Franta- cel mai periculos aeroport din lume este localizat in zona de ski din Alpii francezi. Pista este foarte scurta si are o panta de 18.5%, sfarsindu-se intr-un abrupt. Insa, din cauza faptului ca se afla in Alpi, zapada, gheata si vantul fac aterizarea si decolarea sa fie procese si mai dificile. De asemenea, acest aeroport a reprezentat o scena de film din „Tomorrow Never Dies”.