drumuri-europa

Gusturile de calatorie ale turistilor au evoluat foarte mult in ultimul deceniu. Daca in urma cu jumatate de secol o vacanta inseamna relaxare pe plaja sau la o piscina, in zilele noastre, lucrurile s-au mai schimbat putin. Pe masura ce oamenii isi doresc sa exploreze din ce in ce mai mult frumusetile lumii, industria turismului s-a dezvoltat mai tare si a reusit sa ofere destinatii turistice uimitoare calatorilor. Astfel, avand in vedere ca oamenii isi doresc sa viziteze mai multe locuri in numai o saptamana, inseamna ca majoritatea timpului o petrec pe drumuri. Iata care sunt cele mai impresionante rute, trasee si drumuri care asteapta sa fie descoperite in Europa.

Trasee minunate in Europa

Romantische Straße, Germania- construit in anii `50, dupa colapsul celui de-al 3-lea Reich, drumul romantic a devenit o ruta legendara. Serpuind de-a lungul zonelor rurale din Germania, acest drum este presarat cu sate medievale si castele in stil baroc care se afla pe lista must-see a calatorilor.

Grossglockner Hohenalpenstrasse, Austria- Ruta impresionanta care si-a primit numele dupa cel mai inalt punct al Austriei, Grossglockner (3798m), isi face loc prin tunele, serpentine, munti, paduri si chiar si stanci, inainte de a ajunge in varf, unde totul este inghetat.

Transfagarasan, Romania- un proiect care ilustreaza puterea regimului comunist, Transfagarasanul este un drum care traverseaza cei mai inalti munti ai Romaniei- Fagaras- facand legatura dintre doua regiuni diferite ale tarii. Contruit in scopuri militare, in zilele noastre a devenit o destinatie turistica populara atat pentru localnici, dar si pentru cei care isi doresc sa afle misterele tarii lui Dracula.

Costiera Amalfitana, Italia- o sosea care se intinde de-a lungul coastei, face legatura dintre satele mici si istorice, Amalfitana fiind inclus in patrimoniu UNESCO in anul 1997. Aceasta regiune din sudul Italiei este perfecta pentru destinatiile de vacanta, mai ales pentru cei care isi doresc sa petreaca ceva timp intr-un paradis unic, unde muntele se imbina cu marea si clima este blanda. Drumul face legatura cu 13 orase situate foarte aproape unul de celalalt.