lacuri- vulcanice

Orasul Moni din Indonezia are un vulcan numit Kelimutu, care contine trei lacuri uimitoare ce se numara printele cele mai frumoase lacuri vulcanice din lume. Cele trei lacuri au culori diferite: Tiwu Ata Mbupu este de obicei albastru; Tiwu Nuwa Muri Koo Fai are o culoare verde iar Tiwu Ata Polo este caracterizat de o nuanta rosiatica.

Lacuri vulcanice spectaculoase

Quilotoa, Ecuador- acest lac se afla in Anzii din Ecuador si a fost format atunci cand o caldeira a fost umpluta cu apa. In acest sens, calderira are o latime de 3 kilometri si a fost formata cand cea mai mare parte a muntelui s-a prabusit, dupa o eruptie catastrofica de acum 800 de ani. Incepand de atunci, aici s-a adunat apa, adancimea lacului din prezent ajungand la aproape 250 de metri. Apa are o nuanta verzuie din cauza mineralelor prezenta in regiune.

Heaven Lake, Coreea de Nord- unul din cele mai spectaculoase cratere din lume, localizat la granita din Coreea de Nord si China, intinzandu-se in parti egale in ambele tari intr-o calderira ce se afla in partea de sus a vulcanului Baekdu. Probabil ca aceasta caldeira s-a format in anul 969 d. Hr., ca si rezultat al unei eruptii de mari proportii.

Lacul Taupo, Noua Zeelanda este situat in Insula de Nord a Noii Zeelande si are o suprafat de 616 metri patrati, ceea ce face ca acesta sa fie cel mai mare lac din Noua Zeelanda- din punct de vedere al suprafetei. Cel mai adanc punct de aici ajunge la 186 metri. Lacul se afla intr-o calderira care a fost formata in urma unei eruptii supervulcanice acum 26.500 de ani si este cunoscut pentru nuantele sale maronii.

Lacul Okama, Japonia este un lac localizat in Goshiki-dake, in grupul de stratovulcani din Muntii Zao, Honshu. Unul din cele mai frumoase lacuri din lume, acesta a fost format in urma unei eruptii vulcanice ce a avut loc in anii 1720, avand un diametru de 360 metri si o adancime de 60 de metri.