Islanda reprezinta o tara de gheata, insulara, care uimeste oamenii din cauza aspectelor geografice unice in lume care se intalnesc aici. Avand o suprafata de aproape 100,000 kilometri patrati si cu o populatie de peste 300,000 de locuitori, Islanda devine o tara din ce in ce mai cautata din punct de vedere turistic.

Obiective turistice din Islanda

Gheizerul Strokku. Ghezerele reprezinta punctul forte de atractie de turisti, Islanda fiind descrisa, in principal, de actiunea acestor izvoare care ies la suprafata in cel mai uimitor mod. Acestea au luat nastere din cauza activitatilor vulcanice care au loc la suprafata terestra, insa cel mai popular gheizer din Islanda este reprezentat de Strokku. Gheizerul Strokkur erupe odata la fiecare 4-8 minute si ajunge la o inaltime de 40 de metri.

Regiunea Husey se intinde intre doua rauri de origine glaciara, fiind o zona uimitoare care ofera o multime de atractii pentru turisti. Din cauza conditiilor fizico- geografice intalnite in aceste locuri, zona Husey reprezinta casa a peste 30 de specii de pasari dar si pentru mai bine de 175 de specii de plante.

Parcul Natural Skaftafell. Aici este locul unde se intalnesc cele mai frumoase peisaje din lume. Cu o suprafata de aproape 4800 kilometri patrati, acest parc national este locul unde poate fi privita Cascada Neagra- cea mai mare din tara, dar si laguna glaciara Jokulsarlon- unde plutesc cele mai spectaculoase iceberg-uri.

Catedrala Hallgrimskirkja din Reykjaik. Cu o arhitectura inspirata din Cascada Neagra, aceasta catedrala din inima capitalei reprezinta cea mai mare si cea mai inalta cladire din Reykjavik. Biserica Hallgrimskirkja este utilizata de asemenea ca turn de observatie, datorita inaltimii sale – de unde turistii pot observa peisajul minunat al insulei.

Aurora Boreala reprezinta un fenomen ciudat si care nu se compara cu niciun alt fenomen natural din lume. Cea mai mare parte a hotelurilor si a resorturilor sunt construite special pentru a oferi vizitatorilor o priveliste de neuitat Luminile reprezinta un fenomen natural, astfel ca pot varia ca forma, umbra si culoare, iar din aceasta cauza aurora boreala va arata de fiecare data diferit.