tari-asia

Lumea e plina de minuni si de locuri magice, asa ca nu e de mirare ca exista zone unde stilul de viata este mai ieftin si mai usor decat ti-ai fi imaginat vreodata. E timpul sa iti faci bagajele si sa te muti, sau daca nu ai de gand sa iti lasi prietenii si familia in urma, ai putea, cel putin, sa faci o vizita in aceste locuri minunate.

Tari de vis din Asia

Cambodgia este una din cele mai minunate locuri de vizitat, si asta mai ales daca ai un buget restrans. Insa, poti lua in considerare si faptul ca te poti muta permanent aici, avand in vedere nivelul de trai. Pentru numai 5 dolari, bucatarii profesionisti iti pot gati o masa delicioasa din peste. De altfel, fructele de mare si pestele au un pret care variaza intre 1 si 2 dolari.

Vietnam- coasta de sud est a Vietnamului este extrem de faimoasa pentru cele aproape 11.000 hectare de paduri tropicale. De asemenea, aici se gaseste unul din cele mai frumoase locuri pentru scufundari, in Vietnam gasindu-se un recif imens si o bariera de corali superba. In plus, accesul este liber pentru turisti, ceea ce inseamna ca si nivelul de trai este relativ ieftin.

Laos este o tara faimoasa pentru peisajele sale montane, temple budiste si manastiri, dar pentru cafenelele plutitoare sau barurile celebre. Aici poti sa traiesti bine, mai ales daca iei in considerare si faptul ca, cheltuielile pe o zi variaza intre 9 si 20 de dolari. Cina te va costa pana in cinci dolari iar inchirierea unei biciclete pana la 10 dolari.

Thailanda- una din cele mai populare destinatii turistice din Asia si, comparativ cu alte state asiatice, nivelul de trai este putin mai scump. Cu toate acestea insa, preturile din Thailanda sunt relativ mici in comparatie cu statele din emisfera nordica. Inchirierea unui apartament aici ajunge intre 160 si 320 dolari pe luna, mancarea intre 1 si 3 dolari iar inchirierea unui vehicul de transport pana la 80 de dolari pe luna. De asemenea, turistii pot opta pentru mediul rural- alaturi de junglele luxuriante- pentru numai 4 dolari pe zi.

India- Un stat extrem de populat, faimos pentru arhitectura sa, practicile religioase si caracteristicile naturale, devine un loc minunat daca iti doresti sa traiesti cu un buget mic. Inchirierea unui apartament aici ajunge pana la 110 dolari pe luna, iar o farfurie de mancare costa numai 60 de centi.