Ai ajuns sa te plictisesti de aceleasi vacante cu optiuni all inclusive, sa stai sa lenevesti intr-o piscina sau pe plaja? Poate ca ai devenit obosit de toate orasele aglomerate si de turisti. Daca acesta este cazul, atunci o aventura in munti sau in alte locuri ar putea fi o perspectiva interesanta. Lumea este un loc uimitor, iar una din cele mai bune moduri de a explora una din cele mai linistitoare zone ale unei tari este sa sari intr-o masina si sa pornesti la o drumetie. Iata care sunt cele mai frumoase locuri pentru excursii din lume, care vor ajunge subiectul principal al povestilor de vacanta pe care le-ai facut.

Trasee de munti faimoase

Traseul Leh-Manali, India se intinde pe o suprafata de aproape 400 de kilometri si trece prin Himalaya. Avand munti si ghetari, privelistea pe care o vei vedea va fi una spectaculoasa. Cu toate acestea, va trebui sa fii extrem de atent in aceasta excursie: traseul este deschis doar patru luni pe an din cauza zapezilor, insa chiar si atunci cand este deschis pentru vizita, potecile si traseele din acest loc pot fi putin cam dificile si destul de incomode pentru cei care nu au suficienta experienta.

Autostrada Pacific Coast, Statele Unite, este un drum care se intinde pe mai bine de 100 de kilometri, de-a lungul coastei californiene. Ca si rezultat, aceasta urmeaza una din cele mai frumoase zone de coasta din America. De asemenea, vei avea ocazia sa vezi cele mai frumoase peisaje din SUA, asa ca ar fi bine sa nu uiti de aparatul de fotografiat.

Icefields Parkway, Canada, reprezinta un drum din cadrul Parcului National Jasper din Alberta, Canada. Are o lungime de numai 225 kilometri, insa chiar si asa, aici ai ocazia sa vezi cele mai spectaculoase privelisti. Din cauza faptului ca aici se intalnesc zone montane, conditiile de sofat pot fi dificile uneori, in special pe timp de iarna, insa daca te incumeti pe un asfel de traseu ar trebui sa conduci cu grija. Pe aceasta cale te vei simti in siguranta si vei avea ocazia sa savurezi minunile lumii din acest loc.