castel Tepes Bucuresti

Se spune ca Romania este una dintre tarile Europei care se bucura de cele mai naturale peisaje, in care natura este surprinsa in toata frumusetea ei, in vitalitatea sa, in care mana omului nu a patruns in totalitate in modificarea si distrugerea elementului natural.

castel Tepes Bucuresti
castel Tepes Bucuresti

Cele mai vestite castele din Romania

  1. Castelul Penes din Sinaia este cel mai frumos castel din Europa, cu un numar de 170 de incaperi, din care doar 10 accesibile turistilor, in care se regasesc colectii valoroase de sculpturi, armuri, picturi, mobilier, obiecte de argint si portelan.
  2. Castelul Cantacuzino, din Brosteni surprinde maretia si grandoarea constructiei din piatra si caramida, care dau un plus de valoare arhitecturala castelului. Suprafata imensa de 3148 metri este inconjurata de un parc in care se afla o grota, cateva cascade si fantani arteziene.
  3. Castelul Bran din Brasov este probabil cel mai cunoscut castel la nivelul Europei datorita legendei Contelui Dracula, pentru care a devenit faimos, cu toate ca Vlad Tepes nu a locuit niciodata in acest castel, el fiind insarcinat sa apere trecaroarea catre Transilvania in perioada luptelor.
  4. Castelul Sturza din Iasi, cunoscut in mare parte incaperii cu pietre ce contin diverse inscriptii in diferite limbi (latina, slavona, araba, romana). Pentru iubitorii de istorie, castelul are o valoare imensa pentru intreaga istorie a Romaniei si nu trebuie uitata.
  5. Castelul Tepes din Bucuresti a fost construit initial ca turn de apa cu o inaltime de 23 de metri in care a fost plasat un turn urias din fonta. Castelul are un farmec aparte si atrage cei mai pasionati iubitori de istori, natura si medieval, datorita zidurilor de caramida rosie, dar si povestilor despre fantome care se par a bantui constructia.

Cele mai multe castele din Romania folosesc banii perceputi la intrare pentru restaurarea picturilor si ale arhitecturii, de cele mai multe ori fiind vizitate de catre turistii din afara tarii, decat de cei interni. Atunci cand ne propunem un concediu, nu trebuie sa uitam sa trecem pe lista monumentelor de vizitat si aceste castele rupte din realitate.