sofat

Tot timpul a existat o lupta pentru superioritate intre sexe. Unul din elementele relativ recente ale acestei lupte il reprezinta abilitatile in sofat. Tot timpul auzim despre asta si ne face sa ne gandim daca barbatii sau femeile sunt soferi mai buni. Sa vedem in continuare cateva pareri in legatura cu acest aspect.

Datorita faptului ca majoritatea proprietarilor de autovehicule este reprezentata de barbati, sa vedem ce au de spus acestia despre abilitatile in a conduce ale femeilor. In primul rand barbatii considera ca soferitele femei sunt prea precaute, de multe ori pot fi vazute sofand la o viteza mica, chiar si in momente in care drumul este liber si este loc de viteza mai mare. O alta acuza vine apoi din partea barbatilor, care spun ca de multe ori femeile uita sa incuie masina, ca sunt incete in condus si ca tot timpul circula pe benzile mai incete, calcand brusc si fara motiv frana, si ca uita sa semnalizeze uneori sau o fac prea tarziu. Majoritatea femeilor devin stresate de soferii din spate care claxoneaza si incearca sa le faca sa mearga cu viteza mai mare. Rareori barbatii stau pe locul din dreapta lasand sotia sa conduca, insa chiar si in aceste cazuri rare, cand nu exista o alta solutie, multi au declarat ca oglinda retrovizoare era rar verificata, majoritatea cazurilor in care se uitau in oglinda fiind doar pentru a-si ajusta machiajul. Femeile mai au si obiceiul de a vorbi la telefon in timp ce conduc, si sa nu uitam de cat poate dura pana reusesc sa parcheze masina.

Sa vedem acum si punctul de vedere al femeilor. Acestea spun ca de cele mai multe ori barbatii accelereaza fara motiv, si conduc cu viteza prea mare. Cu exceptiile de rigoare, majoritatea barbatilor pastreaza acelasi ritm si aceeasi viteza chiar si cand trec peste denivelari si peste gropi, si de multe ori trebuie sa fie calmati din cand in cand pentru a nu depasi limita de viteza. Conform parerii femeilor, barbatii tind sa devina mult mai agresivi la volan, si prefera uneori sa conduca fara a pastra o distanta de siguranta prea mare pana la masina din fata. Un alt aspect ar fi condusul sub influenta alcoolului. Barbatii au un impuls de doua ori mai mare decat al femeilor de a se urca la volan chiar daca au consumat alcool.

A alege care dintre sexe are talent mai bun la sofat este o sarcina dificila. La urma urmei cu totii avem de invatat de la ceilalti, trebuie sa ne acceptam greselile si sa invatam din ele. Cu toate acestea lupta pentru suprematie intre femei si barbati cu privire la sofat continua.