http://www.napocanews.ro/wp-content/uploads/2014/04/vin-rosu.jpgCand mergi in vacanta iti cam permiti ceva excese caci nu iti mai doresti sa auzi de limite si pana la urma orice zi grea se poate trata cu indiferenta cand nimic nu te urgenteaza si ai timp berechet pentru odihna a doua zi. Asa se face ca vinul are sanse sa i ti devina cel mai bun prieten mai ales in timpul vacantei.

Desi cu o floare nu se face primavara si mai cu seama ca o noapte de consum de alcool nu are cum sa inlocuiasca un tratament pe termen lung iata cateva din controversele despre vin si care este de fapt adevarul:

  1. Sa bei in timpul zilei inseamna un comportament eronat caci ar putea sa denote ca „te hranesti” din asta. De fapt sa bei seara poate duce la insomnii, noptile pierdute sunt cele care aduc oboseala in plus si cearcane deci  nimic bun din asta. Se recomanda un pahar de vin in timpul  mesei la pranz, ar fi ideal.
  2. Vinul dulce nu e numai pentru femei. Si mai cu seama ca pe masura ce dulce este vine cu mai multe sanse de a te ameti mai rapid sau chiar sa duca la mahmureala la un stadiu avansat.
  3. Daca este mai vechi este  mai bun. Ca intr-un banc in care nu ai putea sa crezi ca vinul cu cat este  mai vechi cu atat este mai bun adevarul asa este. Insa asta nu te va limita sa consumi vin chiar din acelasi an de productie.
  4. Vinul ingrasa? Fals si asta este in avantajul tau de a consuma vinul cu placere. De fapt vinul este din categoria bauturilor alcoolice care nu au acelasi nivel de calorii.
  5. Vinul si continutul de zahar. De fapt vinul de calitate nu are adaos de zahar.