transport

Lumea nu este intotdeauna periculoasa sau nesigura, ci dimpotriva, exista lucruri si oameni care fac ca evenimentele fericite sa se transforme in unele nefericite, astfel incat se intampla mai multe necazuri acasa decat in calatorii. De cele mai multe, ajungem cu totii sa parcurgem mii de kilometri in siguranta, iar la destinatie sa avem parte de mici incidente care sa ne strice buna dispozitie.

Traind intr-o lume a modernismului, putem alege dintr-o intreaga varietate de mijloace de calatorie precum: masina personala, autobuzele, metrourile, tramvaiele, autocarele, trenurile, vapoarele, feriboturile, barcile, iahturile sau avioanele. Oricare dintre aceste mijloace ne vor facilita demersul intr-o calatorie de placere sau de afaceri.

transport
transport

Fiecare mijloc de transport presupune unele avantaje si unele dezavantaje. Printre avantajele transportului aerian se numara rapiditatea, confortul, regulatitatea, siguranta, economicitatea. Printre dezavantajele calatoriei cu avionul se pot regasi dependenta de confort, imbarcarea si debarcarea turistilor necesita timp, timp mare de asteptare pentru decolare.

Calatoriile cu trenul presupun si ele timp, astfel incat ajungem mai greu la destinatia planificata, desi costul biletelor este mult mai ieftin decat daca am alege sa mergem cu masina personala, iar conforul de cele mai multe ori este limitat. Faptul ca trenurile nu acopera decat o parte dintre traseele de calatorie constituie un dezavantaj major atunci cand planificam sa ajungem in diverse locatii lipsite de cai ferate.

Deplasarile cu masina sunt alese de cei mai multi dintre noi, pentru ca iti confera placerea de a opri oriunde doresti pentru a te fotografia sau a admira peisajele naturii. Dezavantajul major il constituie pretul benzinei sau al motorinei, astfel incat, cu cat distanta este mai mare, cu atat portofelul tau va fi mai subtire.