salus controls

Toti ne dorim sa stam la o casa care sa impresioneze prin felul in care se prezinta, sa fie cat mai eficienta din punct de vedere al costurilor de intretinere si sa ofere un confort cat se poate de ridicat, nu-i asa? Cu toate acestea, multe persoane se grabesc cand iau decizia de a construi o casa, uitand in felul acesta de aspecte foarte importante care ar insemna costuri suplimentare daca ar fi implementate dupa finalizarea proiectului.

In cele ce urmeaza nu vom vorbi despre importanta terenului pentru o constructie, aspect ce este fundamental si care are un rol deosebit asupra rezistentei, fiabilitatii si durabilitatii in timp, respectiv in fata unor fenomene extreme ale naturii (cutremure, inundatii, vijelii, etc.). De asemenea, este  foarte evident faptul ca materialele folosite trebuie sa fie de cea mai buna calitate, pentru a asigura un nivel de rezistenta optim, iar din punct de vedere al personalului, acestia trebuie sa fie profesionisti, cu experienta, sa lucreze cu rabdare si sa fie atenti la detalii.

Ceea ce vom aduce in discutie pe de alta parte sunt aspecte ce tin de modul in care casa va fi incalzita, capacitatea ei de a izola caldura, performantele pe care le inregistreaza din acest punct de vedere, detalii ce vor creste sau scadea, in functie de alegerile facute, gradul de eficienta al constructiei respective.

Asadar, sa vedem ce aspecte trebuie sa tratezi cu maxima importanta:

Sistemul de incalzire

Traim intr-o perioada in care accentul este din ce in ce mai mult pus pe sursele de incalzire bazate pe energie regenerabila, fie ca provine de la soare, vant sau apa. Altfel spus, se incearca ecologizarea cat mai mare a caselor.

Ei bine, procesul de ecologizare poate fi clasificat in doua etape: una ce urmareste efectiv procesul de constructie a acestor case, exploatarea si utilizarea materiilor prime, efectul antropic avut asupra mediului inconjurator, precum si multe alte aspecte asemanatoare. Cealalta etapa are scopul de a eficientiza modul in care casa respectiva interactioneaza cu mediul inconjurator dupa ce este utilizata, adica felul in care este incalzita, gestionarea apei, a deseurilor, etc.

Pentru a avea parte de o casa cat mai eficienta din acest punct de vedere e important ca in faza de proiectare sa se ceara sfaturile unor specialisti de mediu, rezultatul fiind o eficientizare a proceselor ulterioare.

Modul in care este izolata

Sa incalzesti o casa nu este neaparat un lucru greu de realizat, depinzand totusi de suprafata acesteia, insa ca sa mentii acea caldura in interior e ceva mai complicat. In aceeasi masura putem vorbi si despre racoare, aspect mult urmarit in perioada sezonului cald.

Ei bine, pentru a izola corespunzator o casa trebuie sa se utilizeze un material cat mai eficient, sa se efectuze lucrari de catre specialisti, iar pe langa toate acestea e necesar sa se monteze ferestre si usi din termopan, recunoscute pentru modul in care izoleaza atat termic, dar si fonic.

Gestionarea caldurii

Am vorbit despre modul in care poti obtine caldura, despre cum o poti pastra, insa trebuie sa aducem in discutie si despre alt aspect important – gestionarea acesteia.

Aici ne vom referi in mod special la temperatura pe care o vei pastra, locurile in care e necesara si controlul cat mai bun al acesteia, chiar si de la distanta. Consideri ca toate acestea sunt foarte greu de realizat? Afla ca tehnologia din prezent a usurat deosebit de mult acest lucru. Secretul e oferit chiar de Salus Controls, companie furnizoare de termostate inteligente deosebit de performante.

Daca vei instala un astfel de termostat vei putea sa gestionezi caldura cat mai eficient, adica vei alege temperatura pe care ti-o doresti, in spatiul unde vrei, iar toate acestea le poti face chiar de pe internet, in orice moment, indiferent de locatia in care te afli.

Prezentul inseamna tehnologia, iar scopul acesteia e de a eficientiza si a ne face viata mult mai usoara. Aceste aspecte pe care le-am punctat sunt importante de urmarit daca vrei sa ai parte de o casa cat mai eficienta si performanta. Nu fi pripit in alegerile tale si gandeste-te la o casa ca la o investitie pe termen lung. Ia cu grija fiecare decizie si analizeaza efectul acesteia pe viitor!