calatorie autocarUnele persoane evita sa calatoreasca cu autobuzul sau autocarul deoarece considera ca e neigienic, inconfortabil si ca nu merita deranjul. Poate fi insa o modalitate mult mai putin costisitoare de a calatori, si cu putina planificare se pot evita multe dintre aspectele neplacute ale calatoriilor lungi pe scaunul autocarului.

In intreaga lume e cea mai ieftina modalitate de deplasare. Spre deosebire de zbor este un mijloc de transport mai lent, spre deosebire de tren sau mersul cu masina poate fi mai putin confortabil. Exact acestea sunt motivele pentru care multi nu prea circula cu autobuze sau autocare.

Cei ce au calatorit perioade indelungi cu autocarul stiu foarte bine ca pasagerii se afla la mila soferilor. Avioanele sunt echipate cu bauturi si cabine de toaleta igienice, insa cei ce calatoresc cu autobuzul nu au aceleasi avantaje. Chemarea naturii, ridicarea din scaun pentru dezmortire sau chiar alimentarea cu apa si mancare sta in principal la mila soferului, la popasul pe care acesta alege sa il faca. Desi pe unii nu ii deranjeaza sa faca mai multe opriri decat au programate, de obicei trebuie sa respecte un program pentru a ajunge la destinatie la ora dorita.

Exact din acest motiv trebuie sa gandim dinainte calatoria si sa fim pregatiti. Trebuie sa luam cu noi apa si gustari, daca va fi o calatorie lunga. La popasuri trebuie facute reaprovizionari si asa mai departe.

O alta problema comuna este ca de obicei aglomeratia cauzeaza disconfort. Prin urmare ai grija unde te asezi, in asa fel incat locul sa iti fie cat mai confortabil, daca ai de calatorit mai multe ore trebuie sa ai grija sa nu stai sufocat de aglomeratie.

Multi iau cu ei si pernute si paturi pentru a spori confortul calatoriei.  De aceea trebuiesc alese autocare cat mai moderne, care sa ofere un nivel ridicat de confort pentru pasageri. Inca o data spunem: este foarte importanta planificarea atenta a calatoriei pentru ca deplasarea sa fie cat mai placuta.