Nu toata lumea isi permite sa plece in vacanta chiar daca asta este singura de peste an. Sunt 3 luni in care te gandesti la ce modalitati poti avea sa iti reduci din cheltuieli si sa faci rost de bani. Unii ar crede ca imprumutul este cel care ii salveaza insa si daca tii cont de anumite metode simpliste prin care iti poti reduce cheltuielile ai sanse sa pleci in vacanta.

Iata cateva trucuri:

  1. Micsoreaza abonamentele. De la cel de telefonie mobila si pana la cel de televiziune cauta sa iti dai seama ca platesti pentru servicii de care nu te bucuri in totalitate. Fie nu iti permite timpul, fie pentru ca nu iti dai seama ajungi sa platesti insa pentru prea mult fata de ceea ce consumi. Schimba foaia, redu abonamentele si astfel salveaza din costurile lunare.
  2. Totul facut acasa. Daca ar fi sa ai o contorizare a ceea ce inseamna cheltuielile tale lunare iti dai seama ca bei prea multa cafea si multe din cele pe care le consumi sunt cele de care te-ai putea lipsi. Asa ca gateste mai mult acasa, serveste un desert tot acasa si fa totul in avantajul tau.
  3. Contorizeaza orice. Si asta inseamna sa ai o baza in noua tehnologie, in acele aplicatii care sa te ajute sa tii o evidenta a ceea ce inseamna fiecare ban cheltuit.

Ori daca iti doresti o vacanta care sa se potriveasca cu ceea ce iti permiti ar trebui sa vanezi extra sezonul. Ce-i drept ai putea risca cel putin cand vine vorba de vreme astfel ca tot mai multi considera ca ar fi mai bine sa aleaga finalul de sezon. Chiar si asa preturile sunt la jumatate deci un plus ca si avantaj pentru tine.