Nimeni nu isi doreste sa traiasca un cosmar in locul vacantei pe care o visa. Cu toate acestea se intampla sa nu fie tocmai cea mai placuta experienta; din varii  motive se ajunge la punctul in care rateul este inevitabil. Cum sa nu ai o vacanta de asa natura? Pur si simplu nu risti.

Desi cu puterea naturii nu te poti lupta si asta nu tine de unul sau de altul perioadele de extra sezon nu sunt tocmai cele care sa iti ofere garantia ca vei avea parte de ceea ce cautai. Pleci la sfarsit de februarie la munte nu mai ai certitudinea ca vei mai gasi zapada si partie ca la carte; mergi la mare in mai-iunie, te paste furtuna caci vremea nu este una tocmai prielnica de fiecare data. Pe principiul mai bine eviti decat sa tratezi mai bine iti asiguri un loc bun intr-o perioada buna decat sa mergi la risc. Depinde si de ceea ce cauti. Insa avand in vedere ca romanul isi permite in medie o singura vacanta pe an este de la sine inteles ca nu se merita un risc prea mare.

Mai mult decat atat cand vine vorba de o vacanta ratata ar trebui totusi sa te gandesti si la perioada in care alegi sa iti cumperi biletele. Pe principiul platesti insa domnesti daca te vei zgarci sa platesti mai putin te poti astepta si ca timpurile sa nu fie tocmai cele mai bune. Cumperi bilele intr-o locatie exotica din timpul iernii insa cine stie ce timp vei mai prinde la momentul respectiv. Sa luam exemplul celor care s-au avantat sa plece la bulgari cand din nefericire furtuna si inundatiile au dat peste cap tot ceea ce isi doreau.

Una peste alta daca precautia este cheia sa nu uitam ca si banii guverneaza.