bagaj copii

Sa pleci in vacanta cu cei mici este poate una din primele aventuri ce te asteapta la inceput de vacanta. Chiar si cand ai doar un singur copil drumul spre mare sau orice alta locatie poate fi o adevarata provocare. Ca orice parinte responsabil crezi ca ai nevoie de schimburi si pachetele cu mancare cand de fapt ai nevoie de mai mult de atat.

La drum, cu bagaje

Un prim pas pe care il vei face este sa tii cont de bagajul special si separat pentru copil. Acesta are nevoie de mult mai multe lucruri, chiar daca in mare parte nu le va folosi el insa tot pentru el le vei pune in bagaj. Dincolo de asta tine de:

  1. Mancare. La orice pas iti va dori cate ceva. Fie ca te prinde ora mesei pe drum, fie ca tine de mici gustari, de oboseala care il face sa fie irascibil si mai infometat decat de obicei tine cont ca ai nevoie de mancare pentru copil la fiecare doua ore. Pregateste un „meniu” in acest sens si astfel surprinde de fiecare data cu ceva nou. Nici apa nu trebuie sa iti lipseasca, unde mai pui ca trebuie si pentru adulti.
  2. Medicamente. Se prea poate sa ai parte de situatii neprevazute, nu de accidente insa mici probleme ce trebuie sa le rezolvi din mers. Asa ca tine aproape o trusa speciala pe care  sa o folosesti in caz de nevoie, cu cele mai uzuale medicamente, o trusa de prim ajutor sa spunem.
  3. Jucarii. Pana la urma interesul celui mic este acela de a se juca, de a manca si a dormi. Pana la destinatie poate dura si cel mic se va plictisi. Insa adultii au grija de rute si de drum astfel ca ai nevoie de jucarii cu care sa ii tii timpul ocupat.