curtea de arges

curtea de argesFoarte multe ar fi de spus despre acest oras minunat, insa cele mai cautate elemente ale sale, atat de catre turistii romani cat si cei straini, sunt obiectivele istorice.

Curtea de Arges a fost prima capitala a Tarii Romanesti. Oras istoric, cetate de scaun, cu un trecut ce are nenumarate comori pentru pasionatii de astfel de detalii, ofera de asemenea atractii si pentru cei ce indragest traditiile, folclorul, arta populara, dar si pentru cei ce iubesc natura.

Desi nu este cel mai vechi oras din tara, este unul care este atestat de mai bine de un mileniu. Principala atractie aici este desigur Manastirea Curtea de Arges. Construita incepand cu anul 1514, in timpul domnitorului Neagoe Basarab, s-a dorit a fi un monument unic, deosebit de frumos. Conform legendelor constructia a fost incredintata mesterului Manole, care cu pretul vietii sale si al sotiei sale a realizat renumitul edificiu.

Pe langa renumita manastire mai sunt insa si alte obiective ce pot fi vizitate de turisti in Curtea de Arges. Printre acestea se numara Biserica Domneasca – un alt edificiu de mare valoare al arhitecturii romanesti, Cetatea Poenari – o adevarata fortareata situata in Cheile Argesului ce a servit drept refugiu si loc de aparare in timpul domniei lui Vlad Tepes.

Muzeul Municipal este de asemenea un loc de vizitat, se pot vedea aici exponate ce ilustreaza etnografia populara, diverse vase si obiecte, costume si tesaturi, porturi populare sau obiecte casnice.

Chiar si Gara Curtea de Arges, construita in vremea lui Carol I, denumita si Gara Regala, este un punct de atractie maxima. Numele de Gara Regala si l-a castigat deoarece toti regii care sunt inmormantati la Manastirea Curtea de Arges au fost adusi cu trenul, prin sala de asteptare a garii trecand si cel din urma drum al regelui Carol I.

Intr-un weekend, intr-o excursie, intr-un tur al Romaniei sau pur si simplu daca sunteti in trecere, trebuie sa vizitati Curtea de Arges, atractie turistica si loc incarcat de istorie care are atat de multe de aratat.