Sunt multi cei care prefera sa plece la drum cu animalul de companie pentru ca nu se despart de acestia orice ar fi. Problema intervine la interactiunea acestora cu alte persoane. Desi tine de o responsabilitate in primul rand a stapanului de fapt fiecare in parte are nevoie de aceasta doza de responsabilitate pentru a evita cazurile in care situatia se complica si duce pana la un rezultat pe masura, unul pur animalic.

Iata cateva sfaturi de urmat:

  1. Nu necaji cainele, pisica sau orice animal ar fi. Asta include sa ii induci o stare nervoasa, de agitatie si propice pentru a te considera un inamic.
  2. Nu interveni in ritualul lui de mancare sau somn. In aceste momente este mai mult decat posibil ca acesta sa reactioneze urat, sa te atace din ideea ca ii invadezi spatiul intr-un moment al sau.
  3. Nu il mangaia fara aprobarea stapanului. Asta pentru ca fiind un strain reactia ar putea fi tocmai aceea de a se apara desi intentiile tale nu erau cele rele.
  4. Nu il trage de urechi, nu ii baga degetele in ochi. Asta este un chin si reactia este pe masura.
  5. Nu invada in spatiul acestuia, insemnand cusca lui sau dupa caz locul sau de dormit.
  6. Nu ii pune mana pe cap. Vei observa la mai multe animale ca in momentul in care ridici mana acestea au rectia normala de a rectiona, crezand ca il vei lovi. Asa ca pana si miscarile bruste ar putea sa il sperie si pe el in egala masura si sa rectioneze urat.
  7. Necunoscut? Nu il baga in seama. Una din marile probleme este ca ne place sa intervenim unde nu ar trebui.  Un caine hornai este mai mult decat posivbil sa te atace si din ideea de abandon cel putin sa te muste. Nu ti-ai dori o astfel de interactiune.