de vazut

Daca vrei sa ramai impresionat, trebuie sa iesi in lumea larga. Unde, ne spune cea mai recenta publicatie a Lonely Planet, unul din cele mai mare publisher de calatorie din lume. Bine, ei ne ofera 50 de astfel de locuri insa noi vom vorbi despre 10 din cele mai importante si impresionate din ele.

Cascada Victoria,

Formand un val de ceata vizibil la o distanta de peste 20 de kilometri, Cascada Mosi-oa-Tunya se varsa de la o inalitme de 108 metri. In limbajul localnicilor, numele ei inseamna „Fumul care tuna” insa un explorator pe nume David Livingstone a numit-o cascada Victoria.

Rift, Etiopia

Mai sus observati o mica parte din cel mai mare sistem de rifturi din lume, intinsa pe o supravata de 6000 Km. Valea este marginita de stanci care ajung pana la inaltimea de 1600 metri.

Giants Causeway

Mergem mai departe in Irlanda de Nord la peninsula Giant’s Causeway. Potrivit legendei, ce se vede acum a fost provocat de lupta intre doi uriasi, unul scotian si unul irlandez.

Taj Mahal

Imaginea de mai sus, este din India si cei mai multi, categoric o cunoasteti. Se numeste Taj Mahal si a fost considerata de foarte multe ori, una din cele mai frumoase cladiri din lume.

Terracotta Warriors

Vreti sa vedeti mai mult de 8000 de soldati si 130 de trasuri toate din teracota? Mergeti in China si vizitati armata pregatita sa-l protejeze pe primul imparat al Chinei, dupa moarte.

Great Wall China

E deajuns sa confirmam ca in imaginea de mai sus e vorba de marele zid chinezesc, minune care se intinde pe o distanta de 6500 km.

Ngorongoro, Tanzania

In Tanzania trebuie sa mergeti in regiunea Craterului Ngorongoro, cel mai mare vulcan din lume neinundat inca. Gazduieste in continuare cateva specii pe cale de disparitie din categoria animalelor maasai.

Kilauea, Hawaii

In Hawaii aveti posibilitatea sa vedeti un vulcan care erupe fara oprire de peste 30 de ani.

Hagia Sophia

In Turcia mergeti si vedeti ce a fost catedrala, muzeu, moschee si cladire care a stat neclintita in fata razboaielor, cutremurelor etc.

Potala, Tibet

Ultima minune pe care o recomandam este din Tibet si se numeste Palatul Potala. Aceasra a fost casa spirituala a lui Dalai Lama.