insula pasteluiChile este o tara sudamericana situata la intersectia fascinanta a doua lumi diferite. Granita estica este marginita de muntii Anzi, in timp ce desertul Atacama este situat in jumatatea vestica. Tara, cu forma sa distincta, nu este o destinatie sudamericana la fel de populara precum Machu Picchu sau Rio de Janeiro, insa cu siguranta atrage tot mai multi turisti an de an.

Diversitatea formelor de relief si a destinatiilor fac din aceasta tara una care trebuie vizitata. Iata in continuare o lista a catorva locuri pe care trebuie sa le vezi neaparat daca ajungi acolo, fara a tine cont neaparat de ordinea in care sunt prezentate.

Santiago – capitala acestei minunate tari, este calea de acces pentru turisti in Chile. Este insa mai mult decat un simplu popas. Santiago este inconjurat de Anzi, are multe muzeuri ce prezinta mostenirea culturala a tarii, peisaje si dealuri alaturate minunate si multe altele.

Pucon – oras de maxima atractie turistica in Chile. Situat aproape de Patagonia, la 780 km sud de Santiago si la 100 km de Temuco. Locatia idilica, langa vulcanul Villarrica si lacul cu acelasi nume, fac din acest oras destinatia ideala pentru sporturi precum ski, drumetii, kayak-canoe si multe altele.

Valparaiso, situat undeva la 112 km nord-vest de Santiago, este binecunoscut pentru cultura sa boema. Este un oras important, istoric in Chile, gazduind si prima biblioteca din aceasta tara.

Puerto Varas – oras renumit pentru cultura sa dar si pentru peisajele minunate. Arhitectura si bucataria in special este un amestec de traditii chileane si germane, datorita numarului mare de germani ce traiesc acolo.

Parcul national Lauca – situat in partea nordica a statului, se extinde pana in Bolivia. De asemenea un important obiectiv de vizitat este si Insula Pastelui, principala atractie in Chile, cu statuile sculptate de la inceputul primului mileniu.

Turismul in Chile este o afacere profitabila, iar unele din locatiile si destinatiile ofera o experienta unica in intreaga viata. Daca planuiti o vacanta exotica, una de neuitat, Chile cu siguranta merita sa fie pe lista de destinatii.