ce sa nu faci la munca

Indiferent unde te-ai afla, sunt reguli pe care trebuie sa le respecti. Unul din acele locuri in care trebuie sa te supui regulilor este locul de munca. Adevarul e ca lista cu „Ce sa nu faci” poate fi nesfarsita, sunt multe situatiile ce ar fi de acoperit, iata insa cateva de baza de care trebuie sa tii cont.

  1. Nu vorbi tare. Nu afecteaza pe nimeni daca ai o parere despre orice, dar chiar daca ai cunostinte multe in diverse domenii, pastreaza un ton scazut. Poate nu realizezi ce galagie faci, insa nu trebuie sa ii deranjezi pe ceilalti, le poti distrage atentia de la ceea ce lucreaza daca vorbesti prea tare, si nimanui nu ii place asta pentru ca e enervant.
  2. Nu barfi. Este poate unul din cele mai de prost-gust obiceiuri. Nu uita ca mergi la munca pentru a munci! Ceea ce face un coleg sau altul cu viata personala nu e treaba ta, si atat. Vietile altora nu te vor ajuta sa cresti din punct de vedere profesional.
  3. Nu refuza sa-ti asumi responsabilitatea pentru greselile comise. Daca ai facut o greseala, suporta consecintele si nu cauta sa dai vina pe altcineva. Daca adopti un astfel de comportament, treptat vei ajunge sa fii considerat o persoana in care nu se poate avea incredere.
  4. Nu te amesteca in treaba altora. Fiecare are propriul stil si metoda de a munci, asa ca lasa-i in pace. Nici daca lucrati la un proiect in echipa nu ai dreptul sa te amesteci si sa ii spui cuiva cum sa munceasca.
  5. A te preface ca esti bolnav si a lipsi o zi de la munca nu e bine, insa un lucru mai rau decat atat este sa te prezinti bolnav la munca. Iti poti imbolnavi si colegii, daca esti racit sau gripat mai bine ramai acasa pana te vindeci.
  6. Nu te prezenta imbracat ca un adevarat dezastru. Regula se aplica pentru toate domeniile. Chiar daca ai o uniforma sau un cod de conduita privind imbracamintea la serviciu, sau chiar daca te poti prezenta si in jeansi si tricou la servici, nu trebuie sa te prezinti ravasit.