Erving Goffman

Erving s-a nascut in 1922, in Mannville, iar 4 ani mai tarziu, s-a mutat cu familia s-a in Dauphin. Familia Goffman era una modesta, insa Erving nu parea afectat de acest lucru. Un alt lucru de care nu parea a fi preocupat era religia. In comunitatea din care facea parte, religia ocupa un loc deosebit de important. Se tineau slujbe in mod frecvent, insa niciuna din acestea nu erau slujbe pentru evrei, ci erau doar pentru celelalte confesiuni. Avand in vedere faptul ca vorbim de perioada interbelica, cand era prezent antisemitismul, lipsa slujbelor pentru evrei e justificabila. Dar, cum am mai spus anterior, Erving Goffman nu parea sa simta lipsa acestor evenimente. Inca din copilarie si pana la maturitate, Erving nu a aratat vreun interes in ceea ce priveste religia.

Nu stim daca lipsa de interes fata de religie s-a datorat anti-semitismului si a dorintei lui Goffman de a se indeparta cat mai mult de aceasta identitate, cea de evreu. In cadrul articolului lui Cavan (2013), ni se povesteste faptul ca Erving si sora sa nu au simtit anti-semitismul intr-un mod brutal. Evident ca si-au dat seama, atat el cat si sora sa de diferentele dintre oameni si de faptul ca ei sunt tratati diferit fata de cei de alta religie, insa, din spusele lui Frances, copii familiei Goffman au fost protejati de aceasta realitate.

In ceea ce priveste politica, familia lui Erving Goffman nu prea era implicata in acest domeniu. De aceea poate, nici Erving nu s-a aratat interesat de aceste aspecte. Acest lucru a continuat pe tot parcursul vietii sale, sociologul Goffman aratandu-se dezinteresat de ceea ce tine de politica.

Lasand la o parte aceste teme mari, politica si anti-semitismul specific perioadei, e important sa privim si felul lui Erving de a fi ca simplu copil al unei familii modeste. In cadrul articolului lui Cavan (2013), exista 2 poze cu micul Erving, una cu sora sa si una in care acesta e singur. Uitandu-ma la aceste poze, la pozitia pe care baiatul o are si felul in care priveste spre camera, pot sa il caracterizez pe copilul Erving ca fiind un baietel vesel cu un aer de strengar. Dar ce e special in acest lucru? Cred ca nimic. Cam toti baietii de acea varsta sunt asa.