Festivalurile reprezinta evenimente minunate, fiind descrise in literatura, arta, muzica si chiar in istoria omenirii. A participa la un festival inseamna o crestere a sanselor de a te simti bine si de a experimenta ceva cu totul unic. Acestea sunt evenimente care nu pot fi uitate niciodata, iar daca nu ai participat niciodata la un festival mare, ar trebui sa te gandesti serios sa faci acest lucru. Exista festivaluri care sunt cunoscute in intreaga lume, asa ca daca ai ocazia vreodata sa participi la un astfel de eveniment nu rata ocazia.

Festivaluri celebre

Carnavalul din Rio de Janeiro- este cel mai cunoscut festival din lume si se tine in fiecare an inainte de Postul Mare. Se estimeaza ca la acest eveniment participa mai mult de doua milioane de oameni. Primul eveniment de la Rio a avut loc in anul 1723 si se caracterizeaza prin dansuri de samba, parade, costume colorate si petreceri fara de sfarsit.

Oktoberfest- o lista a celor mai celebre festivaluri din lume nu ar fi completa fara a fi inclus si evenimentul Oktoberfest. Se estimeaza ca mai mult de sapte milioane de litri de bere se consuma la aceasta festivitate, ceea ce inseamna ca nu poate fi decat o petrecere de neuitat. Cei mai multi participanti de la acest festival se imbraca in Lederhosen dar si in costumul traditional din Bavaria, astfel ca daca iti doresti sa ai parte de o experienta completa, nu uita sa te costumezi si tu la fel.

Holi- sau Festivalul Culorilor, este un festival Hindu, fiind sarbatorit in Sri Lanka, India si Nepal. Astfel, festivalul este sarbatorit prin aruncarea de pulberi colorate si de apa colorata, de regula celebrandu-se in ultima zi cu luna plina de la sfarsitul iernii.

Carnevale di Venezia- dateaza din secolul XII si a fost sarbatorit de-a lungul istoriei. Si-a atins apogeul in anii 1700, aceasta fiind perioada care a influentat cel mai tare mastile festivalului modern.