Cand pleci in vacanta ultimul lucru la care te gandesti tine de problemele de sanatate pe care le ai sau ai putea sa le ai. Se intampla insa adesea ca mediul in care iti petreci timpul liber sa te duca in punctul in care te vei confrunta cu astfel de cazuri.

Cel mai adesea se intampla ca de vina sa fie caldura. Iata cateva din aspectele de care sa tii cont cand mergi in vacanta:

  • Probleme cu tranzitul intestinal. Pentru ca in timpul calatoriilor si mai apoi din cauza schimbarii de mediu tranzitul devine mai lent nu este de mirare ca vei avea probleme din acest punct de vedere, asa chiar daca vei tine cont de o alimentatie ca la care, ca si inainte.
  • Orice vulnerabilitate la virusi se accentueaza in timpul calatoriilor, in timpul vacantelor. In urma cercetarilor s-a ajuns la concluzia ca exista un asa zis sindrom de timp liber. Si explicatia este unor usor neobisnuita; se pare ca in perioadele de munca cand suntem stresati producem mai multa adrenalina si tinem la distanta infectiile insa pe principiul de a lasa garda jos ajungem sa devenim mai predispusi la infectii si boli.
  • Probleme cu glicemia. Nu numai pentru simplul fapt ca ai liber esti usor lenes insa din cauza caldurii nivelul de zahar din organism scade. Te vei simti fara energie insa o mare problema este pentru cei care sufera de diabet indiferent de cat de sever este sau nu.
  • Durerile de cap. Pe cat de banale pe atat de iritante caci iti strica buna dispozitie. De vina ar fi din nou caldura si presiunea care actioneaza asupra hipotalamusului, partea din creier care actioneaza precum un termostat pentru corp. Hidratarea corecta si mai cu seama echilibrul cu timpul petrecut la umbra trebuie sa reprezinte un interes in vacante.