impachetat

Ziua cea mare aproape ca a sosit, zi in care pleci in vacanta mult visata. Asteptarea a fost lunga, insa acum e timpul sa incepi sa impachetezi si sa pleci, sa te deconectezi. Fie ca iti faci bagajul pentru o vacanta la mare, fie ca mergi undeva la munte sau intr-o croaziera, iti oferim cateva sfaturi pentru impachetat in asa fel incat sa nu uiti absolut nimic.

1. Informeaza-te despre starea vremii la destinatia unde ai de ajuns, verifica chiar o prognoza pentru intreaga perioada, pentru ca nu iti doresti sa fii luat prin surprindere, trebuie sa fii bine imbracat si echipat.

2. Fa o lista cu lucruri pe care vrei sa le iei cu tine si actualizeaz-o constant. Organizarea si mentinerea listei te va scuti de batai de cap mai incolo.

3. Impacheteaza-ti cate un set de haine pentru fiecare zi de sedere. Daca vei avea de participat si la evenimente formale, asigura-te ca ai si vestimentatia potrivita. Pune si ceva haine in plus, de rezerva, in caz ca se intampla accidente si iti strici o serie de haine.

4. Alege-ti o pereche sau chiar mai multe perechi de pantofi potriviti, mai bine sa ai mai multe optiuni decat sa ramai descult in caz ca ti se rup.

5. Femeile au adesea tendinta de a impacheta prea multe lucruri. Pastreaza lucrurile simple pe cat posibil, nu ai neaparata nevoie de tot felul de maruntisuri si accesorii, lucruri care nu iti sunt neaparat necesare.

6. Obiectele de toaleta trebuie sa le pastrezi cat mai la indemana, in acest fel nu va trebui sa rascolesti toata geanta de voiaj in cautarea pastei de dinti sau a periutei.

7. Asigura-te de asemenea cfa toate dispozitivele electronice – smartphone, camera digitala, tableta etc. – au bateriile incarcate si nu uita de asemenea nici incarcatoarele lor.

8. Nu uita si de o mini-trusa de prim ajutor ce iti va fi utila in caz de mici accidentari. Ia si ceva medicamente cu tine, nu se stie niciodata.

9. Alegerea gentii de voiaj potrivite este adesea o sarcina care e trecuta cu vederea. Ideal este un troller pe roti in care poti depozita mai multe lucruri si pe care il poti transporta usor.

Tine de asemenea cont si de faptul ca mai pot aparea si evenimente neprevazute, nu poti sa prevezi totul. Aloca timp suficient impachetarii, in asa fel incat sa fii pregatit pentru orice situatie, in acest fel vacanta va fi o amintire de neuitat.