Exista nenumarate povesti legate de Muntii Bucegi – de la locuri care explica disparitii misterioase, pana la faptul ca aici e cel mai energetic punct de pe pamant. Zona Muntilor Buceg reprezinta un loc mirific, scos parca din filmele pline de fantezie, un traseu aici oferindu-ti senzatia ca te afli in scenele din seria de filme ”Lord of the Rings”.

Bucegii au stat la baza unor opere literare din domeniul fenomenelor paranormale. De asemenea, acesta este vazut ca un fel de Mihai Eminescu al domeniului de geografie, fiind cea mai studiata zona din acest domeniu – reprezentand un sinclinal suspendat. Insa, lasand deoparte aceste subiecte, Bucegii reprezinta locul unde tunelurile subterane se intind pe distante extrem de lungi si a apelor curate.

Misterele Bucegilor

Sfinxul si Babele – simbolul Bucegilor – este un subiect care starneste mare interes in randul celor care iubesc subictele invaluite de mister. Din punct de vedere geologic, acestia sunt niste martori de eroziune, care s-au format acum milioane de ani in urma. Insa, pentru cei care prefera povestile supranaturale, acest parc national geomorfologic reprezinta un culoar energetic.

Centrul Pamantului – exista oameni care sustin ca Varful Omu reprezinta zona unde ”oboseala dispare brusc”, deoarece reprezinta legatura dintre cer si pamant. Localnicii indentifica mai multe ”guri de rai”- una pe Vf. Omu si una pe traseul dintre acest varf si Pestera Ialomitei, iar un al treilea loc se afla in apropiere de Sfinx- pe platoul Bucegilor.

Tunelurile din Bucegi – Exista teorii care sustin ca in dedesupturile Bucegilor exista tuneluri care ajung pana la baza piramidelor din Egipt. Astfel, se spune ca aceste tuneluri secrete sunt cunoscute de un numar extrem de mic de oameni, chiar de pe vremea dacilor, fiind produsul unui plan strategic de a ascunde o comoara.

Fenomene paranormale

Poteca care dispare si Valea Alba din Bucegi sunt recunoscute de localnici ca fiind locuri paranormale. Astfel, oamenii spun ca exista o poteca care apare pe vreme cetoasa, iar cei care se aventureaza pe ea dispar fara urma. Valea Alba insa, reprezinta un traseu montan, insa legendele sustin ca aici exista un portal catre alta lume. Astfel, turistii care ajung in acest loc sustin ca au fost complet dezorientati, aparatele de fotografiat s-au dat peste cap iar telefoanele mobile erau lipsite de semnal.