Astazi, 20 martie, se sarbatoreste oficial Ziua Mondial a Fericirii. Alaturi de asta, asistam si la echinoctiul de primavara. Mai mult decat atat, noi dorim sa vorbim si despre cele mai fericite tari din lume, ca sa stiti unde sa va mutati (ironic vorbind) asa ca o sa le luam pe rand.

Echinoctiul de primavara reprezinta de fapt inceputul noului an, chiar daca noi sarbatorim asta pe 1 ianuarie. Astazi, ziua este egala cu noaptea. In primul rand, ceasurile vor pleca in fata cu o ora astfel ca ne vom modifica orarul de somn cu o ora.

Cu ziua mai lunga, sigur avem si mai mult timp sa vizitam, sa exploram, sa cucerim locuri pe care inca nu le-am vazut. Oficial, astazi se sarbatoreste si Ziua Mondiala a Fericirii. Ziua a fost decretata in anul 2012 de catre ONU.

Anul acesta, purtatorul de cuvant pentru Ziua Fericirii a fost desemnat Pharrell Wiliams, celebru deja pentru melodia Happy. Pentru aceasta melodie, orase din lumea intreaga au creat un trend, creand propria versiune de videoclip pe aceasta melodia. Si in Romania, 10 orase au creat deja videoclip pentru aceasta melodie.

Astazi poate va ganditi si la cele mai fericite tari din lume. Din pacate, ne aflam pe un deplorabil loc 90. Da, numai 90. Daca vreti sa va mutati intr-o tara fericita, ati putea alege intre Danemarca, Norvegia, Elvetia, Olanda sau Suedia. Acestea sunt cele mai fericite tari din lume potrivit unei analize realizate in perioada 2010-2012.

Nu cumva sa va mutati in zona subsahariana a Africii deoarece tari ca Rwanda, Burundi si Republica centrala Togo inregistreaza cel mai scazut nivel de fericire din lume.

Potrivit analizei, orice guvern ce are ca scopcresterea gradului de fericire trebuie sa se axeze pe rezolvarea tulburarilor mentale, unul din cel mai important factor de „nefericire”.

„Oamenii pot fi nefericiţi din diverse motive – de la sărăcie şi lipsa unui loc de muncă până la problemele familiale şi afecţiunile fizice”, potrivit raportului.