elvetia

Locul unde s-a nascut turismul pe timp de iarna, Elvetia pare sa fie un ameste armonios de peisaje absolut uimitoare, halucinante de-a dreptul prin frumusetea lor. Regiune extrem de pitoreasca, binecuvantata de mama natura, Elvetia reprezinta o destinatie aflata pe lista de vacante dorite aproape de oricine. Ofera optiuni nenumarate pentru turisti, pentru locuri de vizitat, atat pentru cei pasionati de peisaje, dar si pentru impatimitii de andrenalina. Sa trecem in revista in continuare cateva locatii de-a dreptul uimitoare din Elvetia.

Appenzell – un festin absolut atat pentru stomac cat si pentru priviri. Regiunea Appenzell din nord-estul Elvetiei este locul perfect pentru iubitorii de natura cat si pentru cei ce vor sa incerce varietati gastronomice noi. Regiunea este renumita pentru branzeturile sale, avand multe fabrici in care se fabrica acestea.

Ticino – o experienta pur italiana in tinutul elvetian – este un canton situat in cel mai sudic punct al Elvetiei. Intr-un mix oarecum ciudat, se gasesc aici elemente italiene, de la vreme, mancaruri si bauturi, limba, arhitectura si chiar stil italian.

Zermatt – una din cele mai renumite destinatii de vacanta a acestei tari, este un oras localizat in cantonul Valais. Renumita pentru frumusetea naturala, regiunea este o statiune de ski renumita in intreaga Europa. Este deschisa 300 de zile pe an si are si calea ferata aflata la cea mai mare altitudine din Europa.

Geneva – unul din cele mai scumpe orase ale Europei. Cosmopolit prin natura, in Geneva poti gasi locuitori vorbind in toate limbile posibile, existand de asemenea o incredibila varietate in domeniul gastronomic.

Zurich – au trecut de mult vremurile cand era considerata doar capitala bancara foarte plictisitoare a Elvetiei. Orasul Zurich a evoluat mult de atunci, a devenit unul din cele mai in trend orase din Elvetia, fiind insa departe de agitatia si aglomeratia prezenta in orasele importante.

Majoritatea persoanelor viziteaza Elvetia pentru peisajele minunate; cu toate acestea, aceasta tara are mult mai multe de oferit. Splendorile ce pot fi vazute in Elvetia nu inceteaza sa ne uimeasca, si trebuie sa lasam deoparte toate brosurile turistice pentru a ne putea bucura cu adevarat de toate frumusetile acestei tari.