Los Angeles, adesea cunoscut doar drept L.A., este al doilea cel mai mare oras din Statele Unite ale Americii, cel mai populat oras al statului California si resedinta comitatului Los Angeles. Situat in sudul Californiei, Los Angeles este cunoscut pentru climatul sau meditarenean, diversitatea etnica, dispersia metropolisului si ca fiind un centru major al industriei divertismentului american. Los Angeles se afla intr-un mare bazin de coasta, inconjurat pe trei parti de munti care ajung pana la 3.000 de metri altitudine.

Orasul este punctul focal al zonei metropolitane Los Angeles si al Greater Los Angeles Area, cu 13, respectiv 18 milioane de oameni, respectiv, in 2010, fiind una dintre cele mai populate zone metropolitane din lume, precum si a doua cea mai mare din Statele Unite.

Poreclit „Orasul ingerilor”, Los Angeles-ul este un oras global, cu o influenta puternica in afaceri, comertul international, divertisment, cultura, media, moda, stiinta, sport, tehnologie, educatie, medicina si cercetare. A fost plasat pe locul sase in Indexul Global al Oraselor si pe locul noua in Indexul de Putere Economica Global. Orasul este casa a unor institutii recunoscute care acopera o gama larga de domenii profesionale si culturale, fiind unul dintre motoarele economice importante din Statele Unite. Los Angelesul are un Produs Metropolitan Brut de 831 de miliarde de dolari, fiind al treilea cel mai mare, dupa zonele metropolitane Tokyo si New York. Los Angelesul include Hollywood-ul, centrul cinematografic al lumii.

Printre obiectivele care nu trebuiesc ratate se numara Walt Disney Concert Hall, catedrala Our Lady of the Angels, Angels Flight, cinematograful Kodak, observatorul Grifith, centrul Getty, villa Getty, amfiteatrul Los Angeles Memorial, muzeul de arta Los Angeles County,Grauman’s Chinese Theatre, semnul Hollywood, cladirea Bradbury, bulevardul Hollywood, cladirea Capitol Records, primaria Los Angeles, Hollywood Bowl, nava de lupta USS Iowa, turnurile Watts, Staples Center, stadionul Dodger, precum si La Placita Olvera / strada Olvera.