In lumea in care traim, exista locuri de vazut, capabile sa te lase cu gura cascata. Despre cele mai inedite locuri pe care ar trebui sa le vizitati macar o data in viata, vom vorbi in acest prim articol de pe turistul.eu.

1.Toscana

Regiune din centrul Italiei, marginita de Lazio, Umbria, Emilia-Romagna si Marea Tireniana, Toscana este privita ca fiind una din cele mai impresionante regiuni din tara. Patrimoniul inclus este unul imens. Opere de arhitectura, pictura, sculptura va intampina in cele mai faimoase muzee din Uffizi sau Florenta.

Regiunea este foarte cunoscuta si pentru vinuri, cele 120 de regiuni protejate considerate rezervatii nationale si pentru destinatiile turistice notabile (Flotenta, Pisa, Lucca, Maremma, Crete Senesi).

Toscana

2.Canyonul Bryce, Utah, SUA

Este unul din cele mai cunoscute canioane din intreaga lume. Denumit dupa Ebenzer Bryce stabilit in regiune in anul 1875, canionul a fost declarat intai monument al naturii in 192 si parc national in 1928. Anual, aproximativ un milion de turisti viziteaza parcul.

3.Peninsula Palmer, Antarctica

Peninsula Palmer din Antarctica este cea mai mare, cea mai proeminenta peninsula si se extinde pe 1300 Km intre Cape Adams si Eklund Island. In aceasta peninsula se gasesc mai multe statii de cercetare.

4.Grota din Vatnajokull, Islanda

Vatnajokull este cea mai mare calota inghetata din Islanda. Ea inglobeaza la fel de multa gheata ca in toti ceilalti ghetari din intreaga Europa. Zona ocupata este aproape jumatatea suprefetei Tarii Galilor.

5.Namibia

Tara situata in sud-vestul Africii, Namibia isi are numele din cel al desertului Namib, desert ce ocupa intregul tarm al tarii. Desertul este considerat cel mai vechi din intreaga lume.

6.Hand Son Doong, Vietnam

Hand Son Doog este una din cele mai cunoscute pesteri din lume. In traducere inseamna Pestera raului de Munte. Ea a fost descoperita in anul 1991 de un localnic. Abia in anul 2009 pestera a fost adusa la cunostinta publicului larg.