Cu toate ca se afla la „capatul lumii”, Australia este descrisa de peisaje geografice care iti taie respiratia. Continentul australian a avut o evolutie separata de celelalte continente, astfel ca biodiversitatea de aici este unica in lume, intalnindu-se numai specii de animale endemice. Cei cu spirit de gluma numesc Australia ca fiind „Nopeland”, deoarece aici pana si o musca de mici dimensiuni te poate ucide, sa nu mai vorbim de paianjeni si de ploile de paianjeni sau de serpii veninosi.

Ei bine, lasand la o parte pericolele care te asteapta la orice colt in Australia, aici vei intalni cele mai frumoase peisaje geografic

e din lume, care merita a fi vazute macar odata in viata.

Marea Bariera de Corali se afla imediat la Est de tarmul Australiei si descrie cel mai mare recif de corali din lume. Aceasta minune a naturii se intinde pe o suprafata de aproape 2600 de kilometri si este casa a mii de specii de animale si plante, unice in lume. De asemenea, specialistii sustin ca o buna pate din speciile care traiesc in Marea Bariera de Corali sunt pe cale de disparitie. Oamenii de stiinta din domeniul biologiei sustin ca vechimea recifului dateaza de acum 20.000 de ani. Insa, daca ajungi pe aceste meleaguri minunate, atunci nu uita sa faci o excursie in apele curate din largul Australiei.

australia-peisaje

Parcul National Kakadu- Pentru cei care iubesc natura, acest parc national este locul perfect de unde pot fi admirate numeroase specii de animale si plante. Pentru cei care isi doresc sa fuga de viata cotidiana si isi doresc sa uite de stresul zilnic, Parcul Kakadu reprezinta destinatia perfecta unde oamenii se pot deconecta de la lumea de acasa. Aici, turistii vor avea ocazia sa se plimbe si sa faca excursii pe poteci montane, sau sa analizeze si sa priveasca animalele si plantele.

Tasmania

Localizata la sud de Australia, din punct de vedere geologic, Tasmania este doar o bucata de Australie care s-a despartit in urma cu milioane de ani in urma, astfel ca evolutia speciilor de aici s-a facut separat. Tasmania se intinde pe o latime de 306 kilometri si 364 kilometri lungime. De asemenea, este o insula care se remarca prin peisajele unice de aici, fiind intitulata de foarte multi turisti ca „Insula Inspiratiei”. La ce peisaje exista aici, nici nu e de mirare ca poarta aceasta porecla!