castel scotia

castel scotiaO tara cu oameni amabili, peisaje foarte frumoase, locuri minunate de vazut, mai multe decat ar putea crede unii. Acesta este si unul dintre motivele pentru care cei ce merg avand ca scop turismul in Scotia raman suprinsi de numarul foarte mare de optiuni din care se pot alege vizitele facute. Indiferent daca se doreste observarea obiectivelor ce prezinta istoria Scotiei, sau se doreste experimentarea modernului in aceasta tara, optiunile sunt variate si nici nu este nevoie de deplasari foarte indelungate.

Printre obiectivele ce atesta istoria de secole a Scotiei se numara manastiri, catedrale si alte obiective istorice precum: Delgatie Castle, Bonwave Historic Iron Furnace (topitorie de fier foarte veche), Brechin Cathedral (in Angus), Saint Magnus (in Kirkwall), Braemar Castle si multe altele.

Un alt element turistic ce recomanda Scotia doritorilor de noutate este terenul sau foarte accidentat si in acelasi timp spectaculos. De la stancile de la coasta marii si pana la munti si formatiuni montane magnifice, privirea este delectata cu peisaje unice.

Chiar si orasele din Scotia au un amestec de modern si traditional. Istoria veche a orasului Glasgow il recomanda a fi vizitat, Edinburgh – capitala – ofera numeroase atractii culturale, dar de vizitat este si orasul mai modern Pacific Quai.

Aceasta tara mai este renumita si pentru varietatea mare a florei si faunei ce poate fi vazuta in numeroasele parcuri de pe intreg teritoriul Scotiei. Desi parcurile principale sunt in numar de doua: Cairngorms National Park si Loch Lomond and Trossachs National Park, pe intreg teritoriul tarii gasim sute de zone salbatice.

Toate aceste posibilitati recomanda Scotia ca destinatie ideala indiferent de varsta, statut social sau de modul cum se calatoreste – cu familia sau singur, cu prieteni sau colegi de munca. Aceasta tara ofera, ca destinatie turistica, ceva de vazut si de experimentat pentru oricine, astfel devine un loc in care intotdeauna te intorci cu placere.